Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tu hrať nebudem! Nahnevaný Anelka opúšťa West Bromwich

Futbalový útočník Nicolas Anelka sa v deň svojich 35. narodenín rozhodol ukončiť angažmán vo West Bromwichi.

14.03.2014 20:38 , aktualizované: 21:41
Nicolas Anelka Foto: ,
Nicolas Anelka.
debata

Bývalý francúzsky reprezentant dostal na konci februára od anglickej Futbalovej asociácie päťzápasový dištanc za kontroverzný pozdrav „quenelle“.

„Po rozhovoroch s klubom mi bolo povedané, že sa môžem vrátiť do tímu za určitých podmienok, s ktorými som nemohol súhlasiť,“ uviedol Anelka v sérii tweetov na svojom oficiálnom účte. „A pretože si chcem uchovať osobnú dôstojnosť, rozhodol som sa oslobodiť a okamžite ukončiť kontrakt s WBA.“

Anelka v decembri oslávil jeden zo svojich gólov do siete West Hamu gestom, ktoré býva vnímané ako antisemitské. Futbalista sa bránil tým, že tak chcel podporiť svojho priateľa, francúzskeho komika Dieudonného, ktorý „quenelle“ vymyslel.

Futbalová asociácia počas vyšetrovania uznala, že gesto nie je antisemitské, avšak je urážlivé a nevhodné. Udelila Anelkovi päťzápasový dištanc a pokutu 80 000 libier.

Podľa agentúry Reuters môže Anelkovo rozhodnutie rozviazať zmluvu s West Bromwichom znamenať aj koniec jeho kariéry. Počas nej si útočník zahral v 69 zápasoch za francúzsku reprezentáciu a obliekal dresy mnohých európskych veľkoklubov. Pôsobil napríklad v Arsenale, Reale Madrid, Liverpoole, Manchestri City, Fenerbahce, Juventuse a Chelsea. Celková suma, za ktorú v priebehu kariéry prestupoval, sa blíži k 90 miliónom libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #odchod #West Bromwich #Nicolas Anelka