Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favorit nezaváhal. Ligový pohár získal tretíkrát Manchester City

Futbalisti Manchestru City sa stali po rokoch 1970 a 1976 tretíkrát držiteľmi Ligového pohára v Anglicku. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho zdolali v nedeľňajšom finálovom dueli v londýnskom Wembley pred 84 697 divákmi hráčov Sunderlandu 3:1 (0:1).

02.03.2014 17:36
Manchester City, anglický Ligový pohár Foto: ,
Futbalisti Manchestru City oslavujú triumf vo finále anglického Ligového pohára.
debata

Pre „Čierne mačky“ je to po roku 1985 druhá prehra v rozhodujúcom stretnutí, na primát v tejto súťaži si ešte budú musieť počkať.

Favorizovaný manchesterský klub, ktorý má v anglickej Premier League o 21 bodov viac ako Sunderland (4., resp. 18. miesto, pozn.), nezačal finálové stretnutie vôbec dobre. Tím z Wearside totiž viedol od 10. min gólom talianskeho útočníka Fabia Boriniho.

„The Citizens“ však po polčasovej prestávke zabrali a dokonale otočili nepriaznivý stav. Dôležitý časový úsek prišiel krátko po zmene strán: v 55. min vyrovnal skúsený 30-ročný stredopoliar Pobrežia Slonoviny Yaya Touré a o minútu neskôr poslal City do vedenia francúzsky záložník Samir Nasri. Gólovú „poistku“ a tým aj definitívne upokojenie do radov Manchestru prišlo až v závere zaujímavého duelu – v nadstavenom čase pečatil výsledok striedajúci španielsky krídelník Jesús Navas.

„Som veľmi šťastný. Moji zverenci si zaslúžia pochvalu, pretože počas celého účinkovania v tomto ročníku Ligového pohára hrali dobre a strieľali veľa gólov. Dnešný triumf je dôležitý pre nás všetkých – hráčov, klub, pre mňa či zamestnancov,“ citoval portál bbc.com slová 60-ročného čilského kormidelníka Manchestru City Manuela Pellegriniho, ktorý na margo stretnutia ešte doplnil: „Sunderland odohral veľmi dobré finále. V prvej polhodine sme sa nedostali k lopte tak často, ako sme chceli. Po zmene strán sme však strelili nádherné dva góly a potom už boli dostatočne trpezliví a čakali na vhodný moment.“

Spokojnosť neskrýval ani tréner AFC Sunderland Gustavo Poyet. „Nerád prehrávam, ale dnes som hrdý na mojich hráčov. Ak by podávali aj v lige takéto výkony, nemali by sme starosti so záchranou,“ poznamenal po stretnutí 46-ročný uruguajský lodivod a dodal: "Viedli sme 1:0. Škoda, že sa nám v prvom polčase nepodarilo zvýšiť náskok. Favorizovaný protivník však dvoma krásnymi gólmi otočil nepriaznivý stav. Robili sme však všetko, čo bolo v našich silách.“

Anglický Ligový pohár vo futbale – finále:

Manchester City – Sunderland 3:1 (0:1)
Góly: 55. Y. Touré, 56. Nasri, 90. Jesús Navas – 10. Borini

debata chyba
Viac na túto tému: #Sunderland #manchester city #anglický Ligový pohár