Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anelkovi naparili päť zápasov a West Bromwich ho suspendoval

Anglický futbalový klub West Bromwich Albion suspendoval útočníka Nicolasa Anelku po rozhodnutí tamojšej Futbalovej asociácie (FA) v súvislosti s oslavou gólu gestom "quenelle" s antisemitským podtónom.

27.02.2014 20:32
Nicolas Anelka Foto: ,
Útočník Nicolas Anelka z W.B.A a jeho oslava gólu.
debata

FA potrestala Anelku za poburujúcu oslavu zákazom štartu v piatich zápasoch. Tridsaťštyriročný zakončovateľ WBA navyše musí zaplatiť pokutu 80-tisíc libier (97 520 eur). Anelka bude mať po doručení rozhodnutia o vine sedem dní na to, aby sa voči verdiktu odvolal. „The Baggies“ na svojom oficiálnom webe informovali, že až do ukončenia vyšetrovania FA a interných postupov klubu má Anelka dištanc aj od svojho zamestnávateľa. „Klub berie na vedomie, že disciplinárna komisia FA neuznala Nicolasa Anelku vinného z antisemitizmu pre jeho gesto. West Bromwich však musí zohľadniť jej rozhodnutie i dôsledky Anelkovho správania, najmä tie, ktoré súviseli s pohoršením židovskej komunity,“ píše sa na oficiálnom webe klubu wba.co.uk.

Nicolas Anelka a jeho gesto quenelle.

Bývalý francúzsky reprezentant prejavil radosť z gólu gestom „quenelle“ v decembrovom dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) – ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala.

Anelka sa po zápase prostredníctvom Twitteru bránil, že gesto venoval práve Dieudonnému, napriek tomu však čelil kritike zo strany židovských organizácií. Dieudonného predstavenie Le Mur zakázali francúzske úrady pre rasistické a antisemitské zafarbenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #West Bromwich #Nicolas Anelka