Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To tu ešte nebolo. V Stuttgarte môžu ísť na bundesligu zadarmo

Dostať sa na zápas najvyššej nemeckej futbalovej súťaže zadarmo sa zdá byť prakticky nemožné, ale bude sa to dať už najbližšiu sobotu.

21.02.2014 11:48
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Stačí mať niekoho známeho s permanentkou VfB Stuttgart a najbližšie dva domáce duely „Švábov“ si človek môže vychutnať priamo v Mercedes-Benz Arene bez toho, aby musel hlbšie načrieť do peňaženky.

Vedenie stuttgartského klubu sa rozhodlo pre mobilizáciu fanúšikov, ktorí majú dodať silu mužstvu trénera Thomasa Schneidera a pomôcť mu k záchrane v I. bundeslige. V snahe prilákať do hľadiska čo najviac priaznivcov pripravili akciu pre svojich najoddanejších. Držitelia permanentných vstupeniek na sezónu môžu na stretnutia proti Herthe BSC Berlín so Slovákom Petrom Pekaríkom (22. 2.) a Eintrachtu Braunschweig (8. 3.) zobrať so sebou ďalšie dve osoby. Tie musia dať za lístok len po 2,50 eura, čo sú náklady na vstupenku. Vstup na jednu z najlepších európskych líg majú zadarmo.

Neobvyklé opatrenia v boji o udržanie sa medzi elitou by na tribúny mali prilákať približne ďalších 10 000 ľudí, ktorým budú chcieť futbalisti VfB pripraviť radosť z domácich víťazstiev. V aktuálnom ročníku im tento pocit na stuttgartskom trávniku dopriali v lige zatiaľ len dvakrát. Vďaka tomuto „darčeku“ v Stuttgarte veria, že sa im podarí viac zaplniť štadión so 60-tisícovou kapacitou ako pri zápasoch proti Mainzu (38 000) a Augsburgu (40 200).

Po šiestich prehrách v sérii a zisku troch bodov z ostatných deviatich duelov (1 – 0 – 8) by hráči VfB privítali početnejšiu výpomoc hlasiviek. „Potrebujeme podporu od našich fanúšikov. Okrem toho je to odmena pre našich najvernejších prívržencov, ktorých sme si zatiaľ výkonmi na ihrisku nerozmaznali,“ uviedol pre Bild športový šéf VfB Stuttgart Fredi Bobic k akcii, ktorá by mala napomôcť dostať mužstvo von z výsledkovej krízy. VfB Stuttgart patrí v tabuľke až 15. miesto, od priečok znamenajúcich priamy zostup ho delia len tri body.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #VfB Stuttgart #zadarmo