Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedemnásťročný hráč Lazia rozpútal vášne. Má vraj po štyridsiatke

V talianskom futbale rozpútala vášne kauza okolo údajne vymysleného veku Kamerunčana Josepha Minalu.

14.02.2014 10:51
Joseph Minala Foto:
Joseph Minala.
debata

Lazio Rím sa bráni, že jeho hráč má skutočne iba 17 rokov, hoci vyzerá omnoho staršie. Senegalský web senego.net však priniesol rozhovor s Afričanom, kde sa údajne priznal, že má 41. Minala rozhodne nie je prvým futbalistom z „čierneho“ kontinentu, ktorého vek na pohľad nekorešponduje s výzorom.

S cieľom získať dobrý angažmán v Európe boli z takýchto praktík v minulosti obvinení napríklad nigérijskí reprezentanti Nwankwo Kanu či Taribo West.

„Nie je to pravda. Napísali to ľudia, ktorých vôbec nepoznám,“ bráni sa na oficiálnom klubovom webe Minala. Podľa Lazia je hráčov rodný list v poriadku a v prípade ďalších pochybností sa bude brániť súdnou cestou.

„Je to kontroverzný prípad, lebo nevyzerá ako obyčajný sedemnásťročný chlapec. Jeho tvár však prezrádza, že neprežil šťastné detstvo. Veď napríklad roky strávil v sirotinci v Kamerune, potom si musel sám poradiť v Taliansku. Je to dieťa s hlavou dieťaťa, len chce hrať futbal ako kedysi naboso,“ citoval BBC Sport talianskeho novinára Maxa Evangelistu, ktorý má v malíčku mládežnícky tím Lazia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lazio Rím #Joseph Minala