Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Santos preverí, či nemá nárok na viac peňazí z Neymarovho prestupu

Brazílsky klub Santos plánuje preskúmať podrobnosti vlaňajšieho prestupu futbalistu Neymara do Barcelony.

30.01.2014 12:21
neymar Foto: ,
Neymar.
debata

Klub inkasoval len 17 miliónov eur z celkovej sumy 57 miliónov, ktorú španielska strana na príchod mladého útočníka vynaložila. Santos chce teraz s pomocou právnikov zistiť, či nemá nárok aj na časť zo 40 miliónov, ktoré Barcelona zaplatila priamo hráčovi a jeho otcovi.

Predseda Santosu Odilie Rodrigues vo štvrtok vyhlásil, že klub nič nevedel o peniazoch, ktoré Barcelona v roku 2011 zaplatila Neymarovmu otcovi ako poistku budúceho prestupu. Neymar Silva Santos, ktorý je aj agentom dvadsaťjedenročného útočníka, pritom o deň skôr uviedol, že Santos o tom, že jeho firma dostala od Barcelony 10 miliónov eur, vedel. Ďalších 30 miliónov jeho spoločnosť inkasovala po minuloročnom podpise zmluvy. Rodrigues nevylúčil, že Santos podá na Barcelonu a Neymara žalobu. Prípadom sa bude zaoberať aj brazílske štátne zastupiteľstvo, ktoré chce preveriť, či nedošlo v súvislosti s prestupom k nezrovnalostiam v daňových priznaniach Neymarovej rodiny.

Pre nejasnosti okolo Brazílčanovho príchodu do Barcelony rezignoval minulý týždeň predseda španielskeho klubu Sandro Rosell. Nový šéf potom so súhlasom otca zverejnil podrobnosti transferu aj plat 56,7 milióna eur, ktorý futbalistovi zaručuje jeho päťročná zmluva.

debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #prestup #Neymar #Santos