Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sapara sa vracia do Turecka, bude hrať za Gaziantepspor

Slovenský futbalový rekonvalescent Marek Sapara bude pokračovať vo svojej kariére v krajine polmesiaca, z ktorej odišiel vlani v lete pod vplyvom zdravotných problémov.

29.01.2014 19:38
Marek Sapara Foto: ,
Marek Sapara.
debata

„Bolo tu viac možností a ja som čakal do poslednej chvíle, či sa budem môcť vrátiť do Turecka. Nešlo mi o to, aby som hneď dostal dvojročnú či trojročnú zmluvu, pretože to po takom dlhom výpadku ani nebolo reálne. Chcem však hrať v Turecku aj od leta, takže som sa dohodol s Gaziantepsporom na spolupráci do konca tejto sezóny a potom sa uvidí,“ povedal pre Rádio Slovensko skúsený 31-ročný tvorca hry.

Sapara si minulý rok hneď na začiatku medzisezónnej prípravy Trabzonsporu zranil v Rakúsku pravé koleno a podstúpil operáciu. S klubom sa dohodol na predčasnom ukončení pôsobenia, liečil sa doma. „Je to možno až trošku prekvapujúce, že koleno je okej, pretože to bolo dosť ťažké zranenie. Teším sa na to, že v Turecku je predsa len teplejšie a sú tam aj v tomto období dobré terény,“ skonštatoval bývalý hráč Košíc, Ružomberka, nórskeho Rosenborgu Trondheim a tureckého Ankaragücü. V samotnom Gaziantepspore už pôsobil na hosťovaní v roku 2012.

Sapara sa pripravoval s mužstvom Ružomberka, do úvahy prichádzalo aj eventualita, že zostane v MFK: „Bolo ťažké rozhodnúť sa takto, ale už na začiatku sme si jasne povedali, že zahraničie je pre mňa prioritou, ak to vyjde. Každý to tak aj bral. Všetko sa zbehlo rýchlo za posledných pár dní.“

Rodák z Ďurďošíka dosiaľ absolvoval v najcennejšom drese 38 duelov a strelil v nich 5 gólov, rád by si za reprezentáciu ešte zahral: „Je to pre mňa veľká motivácia, ale uvedomujem si, že návrat do nej je predsa len čosi iné ako do klubového futbalu. Musím sa popasovať s formou a potom bude záležať na trénerovi, ako zareaguje na moje výkony a či budem potrebný.“

Gaziantepspor figuruje v 18-člennej tabuľke najvyššej tureckej dlhodobej súťaže na 12. priečke s 22 bodmi pri bilancii 6–4–8 a skóre 22:31. Nad čiarou zostupu je o 6 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Sapara #Gaziantepspor #turecká liga