Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talent Rusnák mieri na hosťovanie do Birminghamu, chváli ho aj Vieira

Slovenský futbalový reprezentant v kategórii do 21 rokov Albert Rusnák ml. odchádza na mesačné hosťovanie do druholigového anglického klubu Birmingham City.

22.01.2014 11:46
Rusnák, Benayoun Foto: ,
Albert Rusnák (vpravo).
debata

Devätnásťročný Košičan je kmeňový hráč Manchestru City, ale v hviezdami nabitom kádri „The Citizens“ nemal šancu prepracovať sa na zápasovú súpisku A-tímu. Talentovaný ofenzívny stredopoliar bol už na začiatku ročníka na hosťovaní v treťoligovom Oldhame.

„Albert je hráč, ktorého poznám veľmi dobre. Je podobný typ ako Jesse Lingard, ktorý bol u nás na hosťovaní z Manchestru United. O Slovákovi som sa rozprával s Partrickom Vieirom, ktorý trénuje rezervu Manchestru City, a on má o ňom veľmi dobrú mienku. Dokonca sa vyjadril, že je megatalent a mohol by byť v budúcej sezóne prekvapujúcim členom základnej zostavy A-mužstva Citizens. Sme radi, že Patrick odobril príchod Alberta k nám a tešíme sa na spoluprácu,“ uviedol pre klubový web Birminghamu City jeho tréner Lee Clark.

Rusnák junior by mohol absolvovať debut u svojho dočasného zamestnávateľa v sobotňajšom stretnutí FA Cupu na ihrisku Swansea City. Celkovo by mohol počas hosťovania nastúpiť za „Blues“ v šiestich dueloch.

Birmingham City je v tabuľke The Championship na 17. mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Albert Rusnák #Birmingham City