Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarolím sa vracia do Česka, povedie futbalistov Mladej Boleslavi

Karel Jarolím sa stal v piatok oficiálne trénerom českého prvoligového klubu FK Mladá Boleslav. Informoval o tom portál iDnes.cz.

03.01.2014 12:39
debata
Karel Jarolím. Foto: SITA/AP, MICHEL SPINGLER
Karel Jarolím Karel Jarolím.

Päťdesiatsedemročný kouč, ktorý v rokoch 2008 a 2009 priviedol pražskú Slaviu k dvom majstrovským titulom, vystrieda vo funkcii Ladislava Minářa. Ten sa posunie na funkciu športového riaditeľa.

„Rozhodlo asi to, že cestovania som si už užil dosť. Chcel by som nadviazať na dobrú prácu, ktorú tu začali. Verím, že tím v Mladej Boleslavi má potenciál na to, aby sa trvalo usadil na horných priečkach v tabuľke, bojoval o pohárové umiestnenia a prípadne sa dostal do Európy,“ vyhlásil Jarolím.

Rodák z Čáslavi podpísal s Mladou Boleslavou kontrakt na dva a pol roka, trénovať v najvyššej českej súťaži bude prvý raz po tri a pol roku. V Slavii Praha skončil v septembri 2010. Odvtedy pôsobil v Slovane Bratislava, saudskoarabskom Al-Ahli a v Al-Wahda v SAE. Odtiaľ ho prepustili začiatkom novembra. V ostatnom období sa Jarolímovo meno skloňovalo v súvislosti s Viktoriou Plzeň, ktorú opustil v polovici decembra Pavel Vrba.

„Boli v hre dve možnosti a obidve boli zaujímavé po športovej stránke. Rozhodol som sa tak, že nebudem čakať a pôjdem pracovať do Mladej Boleslavi,“ pokračoval Jarolím, ktorý sa v klube stretne so svojím synom Davidom. „Teším sa na neho. David je po rokoch strávených v zahraničí profesionálom a je príkladom pre mladších hráčov. Azda to nebude tak, že sem prídem a on sa zoberie a odíde,“ uzavrel bývalý československý reprezentant.

Dres A-mužstva Mladej Boleslavi si oblieka aj kontroverzný stopér Radek Dosoudil, ktorý hrával pod vedením K. Jarolíma v Slavii i Slovane Bratislava. FK Mladá Boleslav je po jesennej časti na piatom mieste v tabuľke Gambrinus ligy a má pohárové ambície.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gambrinus liga #Karel Jarolím #FK Mladá Boleslav