Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes prekonal Fergusona za pol sezóny. V počte prehier

Keď dokráčali v minulej sezóne za titulom, prišli počas desaťmesačnej majstrovskej jazdy o 25 bodov. Počas aktuálneho ligového ročníka stratili len o bod viac - avšak už v úvodnej polovici súťaže.

02.01.2014 17:19
Manchester United. Foto: ,
Futbalisti Manchestru United.
debata

Sen futbalistov Manchestru United o obhajobe kráľovskej koruny v Premier League sa rozplýva čoraz viac. Zverenci Davida Moyesa sa po zbabranom vstupe do súťaže dostali s blížiacim sa záverom roka do formy. Zvíťazili v štyroch zápasoch v rade a k prvému miestu sa priblížili na osem bodov. Lenže v prvý deň nového roka sa dočkali ďalšej nečakanej rany: v 20. kole prehrali na domácej pôde s Tottenhamom (1:2) a ich strata na čelo tabuľky, v ktorej spadli na siedmu priečku, opäť narástla.

„Dopustili sme sa viacerých menších chýb, ktoré nás pripravili o dobrý výsledok. Napriek prehre však musím opäť povedať, že mužstvo hralo výborne,“ tvrdil pre britské médiá Moyes. Lavičku však po šiesty raz v sezóne opúšťal s vážnou tvárou. Práve toľko prehier majú na konte jeho zverenci. V tejto chvíli už o jednu viac, ako nazbieral jeho legendárny predchodca Alex Ferguson počas celej lanskej sezóny.

Kým v minulých ročníkoch sa Manchestru darilo proti najvážnejším konkurentom v boji o titul, v prebiehajúcej sezóne v súbojoch s nimi zlyháva. Denník Daily Mail zostavil minitabuľku vzájomných zápasov najlepších ôsmich tímov súťaže. A United v nej patrí posledná priečka – v dueloch s Manchestrom City, Arsenalom, Chelsea, Evertonom, Liverpoolom, Tottenhamom a Newcastlom získal chabých päť bodov a fanúšikov potešil jediným víťazstvom – paradoxne nad vedúcim Arsenalom.

„Na tabuľku sa radšej ani nepozerám. Samozrejme, že by sme v nej chceli byť vyššie – aspoň v prvej trojke. Jediné, čo môžeme teraz urobiť, je sústrediť sa na najbližší zápas a vyhrať ho,“ nestráca nádej Moyes, ktorého mužstvo privíta cez víkend Swansea, no v ďalšom kole pocestuje na ihrisko Chelsea.

Kým v predošlých rokoch bola pre klub z Old Traffordu účasť v Lige majstrov samozrejmosťou, teraz je v ohrození aj jeho postup do pohárovej Európy. Na priečku zabezpečujúcu miestenku v Európskej lige stráca 20-násobný anglický šampión štyri body.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes #Alex Ferguson