Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Norimberg sa v lige trápi, Mak je s rokom spokojný

Slovenský reprezentant Róbert Mak má za sebou špecifickú jesennú časť futbalovej sezóny. Dvadsaťdvaročný stredopoliar nemeckého 1. FC Norimberg nezvíťazil so svojimi spoluhráčmi ani v jednom z doterajších 17 ligových stretnutí súťažného ročníka 2013/2014 a jeho mužstvo prezimuje na predposlednom 17. mieste tabuľkového poradia I. bundesligy iba lepším skóre pred Eintrachtom Braunschweig.

23.12.2013 14:24
Róbert Mak, Ivan Perišič Foto:
Róbert Mak z Norimbergu (v popredí) v súboji s Ivanom Perišičom z Dortmundu.
debata

Norimberčania dosiaľ v sezóne až 11-krát remizovali, jeden bod za nerozhodný výsledok si pripísali na svoje konto aj po sobotňajšom domácom stretnutí proti Schalke 04 Gelsenkirchen, v ktorom Mak nastúpil v 84. min. „Ešte nikdy v živote sa mi nestalo, že by som zo sedemnástich zápasov nevyhral ani jeden. Je to smutné, že sme ani raz nedokázali zvíťaziť. Za ten čas som sa tešil z výhry len raz – v reprezentácii,“ uviedol bratislavský rodák pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

„Hráme dobre, len nemáme šťastie. Minulú sezónu sme takmer zo všetkého dali gól, v novej triafame len brvná a žrde. Je to aj smolou, ale azda aj tým, že v najdôležitejších momentoch zápasov sme nedôrazní a nekoncentrovaní,“ vyhlásil Mak, ktorý vyjadril spokojnosť s uplynulým kalendárnym rokom: „Futbalovo to bol dobrý rok. Najviac ma teší, že sa mi podarilo skórovať v reprezentácii. Odohral som aj nejaké zápasy v bundeslige. Som zdravý, to je najdôležitejšie.“

Napriek nelichotivej bilancii sa slovenský záložník Norimbergu nebojí zostupu do nižšej súťaže. „Neobávam sa toho, že sa nezachránime. Sme lepší ako päť mužstiev bundesligy. Máme pred sebou 17 zápasov, tak dúfam, že to bude stačiť, aby sme vyhrali,“ myslí si Róbert Mak.

Počas vianočných sviatkov bude bývalý člen akadémie Manchestru City oddychovať od futbalu v rodnej krajine. „Vianoce strávim na Slovensku v rodinnom kruhu a veľmi sa na ne teším. Nič nerobiť, pochutnať si na kaprovi, papkať koláčiky a všetko, čo k tomu patrí. V Norimbergu sa mám hlásiť 4. januára. Dovtedy si trochu oddýchnem a potom sa začnem pripravovať na ďalšiu časť ligy,“ uzavrel Róbert Mak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #1. FC Norimberg