Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak mi dokážu ovplyvňovanie zápasov, tak sa zabijem, vraví Gattuso

Majster sveta z roku 2006 Gennaro Gattuso razantne odmietol svoju účasť v kauze manipulácie zápasov v talianskom futbale.

18.12.2013 13:54
Gennaro Gattuso Foto: ,
Gennaro Gattuso.
debata

Bývalý nekompromisný stredopoliar, ktorého vyšetruje polícia, túži očistiť svoje meno. Tvrdí, že ak ho odsúdia, spácha samovraždu.

Podľa agentúry ANSA prehľadala polícia domy Gattusa a ďalšieho niekdajšieho hráča AC Miláno Cristiana Brocchiho. Obaja dvojnásobní víťazi Ligy majstrov vraj boli v spojení so štyrmi mužmi, ktorí boli v utorok zatknutí pre podozrenie z ovplyvňovania zápasu.

„Nikdy by mi ani na sekundu nenapadlo, že by som ovplyvnil nejaký zápas,“ povedal Gattuso talianskym médiám. „Viem, že sú to silné slová, ale ak sa preukáže moja vina, tak vyjdem na ulicu a zabijem sa,“ vyhlásil bývalý temperamentný hráč Perugie, Celticu Glasgow alebo Siony.

Gattuso s Brocchim mali fungovať ako spojky kontaktujúce hráčov v mene iných osôb, ktoré chceli zmanipulovať zápasy. Štátny zástupca v Cremone Roberto Di Martino povedal agentúre AP, že obaja futbalisti sú podozriví, že boli súčasťou skupiny, ktorá ovplyvňovala duely vrátane najvyššej súťaže v závere sezóny 2010/11.

„Každý, kto ma pozná, tak vie, že by som v živote nezniesol prehru v tréningovom zápase, dokonca ani v kartovej hre s priateľmi,“ uviedol tridsaťpäťročný Gattuso. „Som naštvaný a urazený. Chcem očistiť svoje meno, aby som nemal poškvrnenú kariéru,“ dodal sedemdesiattri­násobný taliansky reprezentant, ktorý naposledy krátko trénoval druholigové Palermo.

debata chyba
Viac na túto tému: #ovplyvňovanie zápasov #ovplyvňovanie výsledkov #Gennaro Gattuso