Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší Slovák na ostrovoch? Brighton skúša reprezentanta Kubíka

Slovenskému útočníkovi Františkovi Kubíkovi sa krátko po zásadnom podpise v civilnom živote črtá aj dôležitá futbalová zmena.

17.12.2013 10:18
Františšek Kubík Foto: ,
Františšek Kubík.
debata

Od soboty ženatý 24-ročný prievidzský odchovanec pobudne na 10-dňovej skúške v anglickom druholigovom klube Brighton & Hove Albion, v ktorom pôsobí jeho krajan – brankár Peter Brezovan.

„Absolvujem zdravotné testy, porozprávam sa s predstaviteľmi klubu a trénermi, pozriem si najbližší ligový zápas. A, samozrejme, s mojimi potenciálnymi novými spoluhráčmi budem aj trénovať,“ povedal Kubík pre utorňajší denník Šport a dodal: „Máme predrokované veci, teraz to ešte treba dotiahnuť do úspešného konca. Verím, že sa zhodneme na detailoch kontraktu a všetko dopadne k spokojnosti oboch strán.“

Bývalý hráč holandského ADO den Haag, ruského Kubaňa Krasnodar, Trenčína a ukrajinských tímov Tavrija Simferopoľ a Arsenal Kyjev Kubík je od októbrového krachu posledného spomenutého klubu voľný hráč, pripravoval sa pod hradom Matúša Čáka, jeho meno skloňovali v súvislosti so Žilinou.

„Zástupcovia Brightonu boli najkonkrétnejší a už som chcel vyskúšať aj niečo iné. Som veľmi rád, že o mňa prejavili záujem. Ani na okamih som neváhal, či ísť alebo nie. Rozprával som sa s Milanom Lalkovičom, ktorý mi potvrdil, že je to veľmi kvalitná súťaž s veľkým množstvom náročných zápasov,“ povedal Kubík, ktorý po mládežníckych má za sebou aj seniorskú reprezentačnú skúsenosť.

„Pôsobenie v Brightone beriem ako medzistupienok v mojej kariére. Budem mať možnosť ukázať sa v Anglicku. Keď budem na sebe tvrdo pracovať, môžem sa posunúť vyššie. A možno aj s Brightonom, ak sa nám podarí postúpiť,“ predznamenal Kubík. „Čajky“ figurujú na 8. priečke v 24-člennej tabuľke The Championship s 31 bodmi za bilanciu 8–7–5 pri skóre 25:18. Za poslednou šiestou postupovou priečkou do play-off o Premier League 2014/2015 zaostávajú len o 2 body.

Kubík strávi na Britských ostrovoch aj nadchádzajúce sviatky: „Spoločné Vianoce s rodinou si môžeme urobiť aj inokedy, ale takúto šancu musím využiť. Moja manželka Soňa možno príde po pár dňoch za mnou a urobíme si pekný Štedrý deň. A ak podpíšem zmluvu s Brightonom, bude to pre nás oboch nielen najkrajší vianočný, ale aj svadobný darček.“ Dvojica si povedala áno 14. decembra v Zlatej sále Bojnického zámku.

debata chyba
Viac na túto tému: #František Kubík #Brighton & Hove Albion