Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real bez Ronalda a Bala proti treťoligistovi zo Xátivy neskóroval

Lanský finalista Real Madrid vstúpil do nového ročníka Španielskeho kráľovského pohára vo futbale bezgólovou remízou na umelom trávniku treťoligového Olímpic Xátiva.

08.12.2013 09:19
Karim Benzema Foto: ,
Ani Karim Benzema z Realu sa proti Xátive nepresadil.
debata

Domáci účastník Segunda División B sa síce počas celého zápasu nedostal k poriadnej strele na bránku, hviezdy z Madridu však zahadzovali šance, a tak si postup do osemfinále musia vybojovať v domácej odvete.

Real nastúpil bez potrestaného Cristiana Ronalda, ktorý videl červenú kartu v minulosezónnom finále Copa del Rey proti Atléticu. Hosťom chýbala aj drahá letná akvizícia Gareth Bale, ktorý zostal s chrípkou v Madride. Dvojica mladíkov v ofenzíve Alváro Morata a Jese Rodríguez nevyužila svoju šancu a nestrelila góly.

„Neriešim to, že sme nedali gól. Ak skórujeme v odvete, bude všetko v poriadku. Máme mužstvo, ktoré si vytvára veľa šancí, veľa strieľa, ale občas príde zápas bez gólu,“ konštatoval tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti pre španielske médiá. Za možnú príčinu bezzubého výkonu v útoku taliansky kouč označil umelú trávu na štadióne La Murta v Xátive. „Nie sme na to zvyknutí, ale náš súper výborne bránil,“ dodal jedným dychom Ancelotti. Odveta šestnásťfinále je na programe 18. decembra v Madride.

Na rozdiel od Realu si jeho mestský konkurent a obhajca kráľovskej pohárovej trofeje schuti zastrieľal. Atlético zdolalo katalánsky treťoligový tím Sant Andreu na jeho trávniku 4:0. Góly víťazov strieľali Raul García, David Villa a dva pridal Arda Turan. „Podali sme dobrý výkon a výborne sa vyrovnali s úlohou vysokého favorita. Som rád, že viacerí hráči sa strelecky presadili. Čím viac strelcov máme v tíme, tým lepšie,“ hodnotil tréner Atlética Diego Simeone.

Stretnutia 1/16-finále Španielskeho kráľovského pohára:

Saint Andreu – Atlético Madrid 0:4
Girona – Getafe 1:1
Celta Vigo – Athletic Bilbao 1:0
Huelva – Levante 1:0
Olímpic Xátiva – Real Madrid 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Gareth Bale #Španielsky kráľovský pohár #Xátiva