Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Futbalový diabol Giggs žiari aj po štyridsiatke

Prvú profesionálnu zmluvu podpísal pred 23 rokmi. Za ten čas získal viac ako tri desiatky trofejí. S tým istým klubom. A stále nemá dosť.

29.11.2013 09:00
SOCCER-ENGLAND/ Foto: ,
Ryan Giggs oslavuje gól.
debata

Napriek tomu, že Ryan Giggs oslavuje už 40. narodeniny, stále sa porovnáva s tými najlepšími. Waleská legenda Manchestru United nastúpila v stredajšom zápase Ligy majstrov v Leverkusene v základnej zostave. A na ihrisku na seba pútala pozornosť – nielen mierne prešedivelými vlasmi, ale aj výborným výkonom. Pod hladké víťazstvo anglického šampióna 5:0, ktorým si zabezpečil postup do jarného osemfinále, sa Giggs podpísal gólovými prihrávkami.

„Znovu bol neuveriteľný, odmakal zápas a ani na ňom nebolo vidieť, že je unavený,“ chválil rodáka z Cardiffu tréner David Moyes, pre ktorého nie je Giggs len zverencom, ale aj hrajúcim asistentom.

I keď Giggs už nie je ani zďaleka taký rýchly, ako pred niekoľkými rokmi, je pre Manchester stále nesmierne platný. Na ihrisku má úžasný prehľad a vďaka technike dokáže podržať loptu zakaždým, keď to mužstvo potrebuje.

„Zo všetkých strán počúvam poznámky o jeho veku, myslím si, že sú zbytočné. Ryan sa sám rozhodne, kedy nadíde jeho čas a s futbalom skončí,“ tvrdí Moyes pre agentúru Reuters.

Zdá sa, že ostrieľaný veterán na to zatiaľ nemá dôvod. S Manchestrom má podpísanú zmluvu do júna budúceho roka a britské médiá špekulujú, že po jej vypršaní ju opäť predĺži. Potešil by tým akiste fanúšikov, ktorí ho zbožňujú, spoluhráčov, ktorí na neho hľadia s veľkým rešpektom a zrejme aj Alexa Fergusona.

Slávny Škót nechýbal v stredu večer v Leverkusene. A svojmu bývalému zverencovi, ktorému dal pred 23 rokmi šancu, uznanlivo tlieskal. Napokon, Ferguson najlepšie vie, čo sa v Giggsovi skrýva. Veď do minulej sezóny spolu písali slávnu históri klubu z Old Traffordu, pre ktorý vybojovali trinásť majstrovských titulov či dva triumfy v prestížnej Lige majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Giggs