Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový diabol Giggs žiari aj po štyridsiatke

Prvú profesionálnu zmluvu podpísal pred 23 rokmi. Za ten čas získal viac ako tri desiatky trofejí. S tým istým klubom. A stále nemá dosť.

29.11.2013 09:00
SOCCER-ENGLAND/ Foto: ,
Ryan Giggs oslavuje gól.
debata

Napriek tomu, že Ryan Giggs oslavuje už 40. narodeniny, stále sa porovnáva s tými najlepšími. Waleská legenda Manchestru United nastúpila v stredajšom zápase Ligy majstrov v Leverkusene v základnej zostave. A na ihrisku na seba pútala pozornosť – nielen mierne prešedivelými vlasmi, ale aj výborným výkonom. Pod hladké víťazstvo anglického šampióna 5:0, ktorým si zabezpečil postup do jarného osemfinále, sa Giggs podpísal gólovými prihrávkami.

„Znovu bol neuveriteľný, odmakal zápas a ani na ňom nebolo vidieť, že je unavený,“ chválil rodáka z Cardiffu tréner David Moyes, pre ktorého nie je Giggs len zverencom, ale aj hrajúcim asistentom.

I keď Giggs už nie je ani zďaleka taký rýchly, ako pred niekoľkými rokmi, je pre Manchester stále nesmierne platný. Na ihrisku má úžasný prehľad a vďaka technike dokáže podržať loptu zakaždým, keď to mužstvo potrebuje.

„Zo všetkých strán počúvam poznámky o jeho veku, myslím si, že sú zbytočné. Ryan sa sám rozhodne, kedy nadíde jeho čas a s futbalom skončí,“ tvrdí Moyes pre agentúru Reuters.

Zdá sa, že ostrieľaný veterán na to zatiaľ nemá dôvod. S Manchestrom má podpísanú zmluvu do júna budúceho roka a britské médiá špekulujú, že po jej vypršaní ju opäť predĺži. Potešil by tým akiste fanúšikov, ktorí ho zbožňujú, spoluhráčov, ktorí na neho hľadia s veľkým rešpektom a zrejme aj Alexa Fergusona.

Slávny Škót nechýbal v stredu večer v Leverkusene. A svojmu bývalému zverencovi, ktorému dal pred 23 rokmi šancu, uznanlivo tlieskal. Napokon, Ferguson najlepšie vie, čo sa v Giggsovi skrýva. Veď do minulej sezóny spolu písali slávnu históri klubu z Old Traffordu, pre ktorý vybojovali trinásť majstrovských titulov či dva triumfy v prestížnej Lige majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Giggs