Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš o penalte: Rozhodol som v negatívnom zmysle

Slovenský futbalový útočník Marek Bakoš pôsobiaci v českej Plzni zobral na seba vinu z neúspechu v nedeľňajšom zápase 12. kola Gambrinus ligy na ihrisku FK Teplice.

28.10.2013 13:14
marek bakoš Foto: ,
Marek Bakoš.
debata

Zverenci Pavla Vrbu prehrali 0:1, keď ich najväčšiu šancu skórovať nevyužil práve spomenutý slovenský reprezentant. Tridsaťročný rodák z Novej Bane M. Bakoš nepremenil v 56. min za bezgólového stavu pokutový kop. „Nebol to z našej strany úplne najšťastnejší duel. Mal tempo a všetko, čo mal mať, ale v rozhodujúcej chvíli som zlyhal. Následne prišiel trest podľa vzorca nedáš – dostaneš a tým pádom sme prehrali,“ sypal si popol na hlavu na klubovom webe úradujúceho českého šampióna slovenský zakončovateľ. „Keby som si neveril, tak na tú penaltu nejdem. Na pokutový kop sme boli určení traja a dohodli sme sa, že pôjdem ja. Mohol som rozhodnúť stretnutie a zariadiť, aby sme odchádzali spokojní. Výsledok napokon ukázal, že som rozhodol v negatívnom zmysle,“ vrátil sa k jednému z kľúčových momentov súboja Na Stínadlech bývalý hráč Nitry, Púchova, Ružomberka a ruského Šinniku Jaroslavľ, ktorému „jedenástku“ vyrazil domáci brankár Martin

Český majster klesol v tabuľke na tretie miesto, za vedúcou Spartou Praha zaostáva už o šesť bodov. Navyše, „rudí“ majú k dobru pondelkový duel s futbalistami Slovana Liberec. Na druhú priečku sa posunuli práve Teplice. Viktoria Plzeň z ostatných piatich ligových vystúpení zvíťazila len raz. „Prehra nás mrzí, nevyhrali sme ani v minulom kole. Namiesto toho, aby sme zvládli tieto stretnutia a mali viac bodov, tak sme stratili a máme z nich len jeden bod. Nevyhrali sme niekoľko zápasov, ale nesúhlasím, že by to bola nejaká kríza. Ani nie sme psychicky na dne. Možno naša hra nie je taká, ako keď sme víťazili, ale mužstvo má na to, aby hralo lepšie. Budeme poctivo trénovať a tvrdo pracovať na našej hre,“ doplnil Marek Bakoš. Zaujímavé je, že hráči Viktorie nepremenili pokutový kop druhýkrát po sebe. V minulom kole sa krátko pred koncom duelu pomýlil z bieleho bodu kapitán Pavel Horváth a Plzeň len remizovala so Slaviou Praha 1:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Plzeň #Bakoš #penalta