Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Južná Amerika vs. Európa. Aj to je El Clásico

Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo, Neymar vs. Gareth Bale či Gerardo Martino vs. Carlo Ancelotti.

26.10.2013 13:00
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo.
debata

Futbaloví fanúšikovia zažijú v sobotu jeden z vrcholov sezóny. V španielskej lige sa schyľuje k zápasu zápasov – slávnemu El Clásicu. Meranie síl medzi futbalistami Barcelony a Realu Madrid ponúkne fajnšmekrom hneď niekoľko prestížnych minisúbojov.

Najočakávanejším z nich je ďalší diel kanonierskej série, v ktorom sa proti sebe postavia dvaja najlepší hráči posledných rokov – Messi a Ronaldo. Zdá sa, že v lepšej forme je momentálne Portugalčan, ktorý nastrieľal v dvanástich tohtosezónnych zápasoch už pätnásť gólov. Messi sa v jedenástich dueloch presadil dvanásťkrát. V lige sú však na tom obaja excelentní strelci rovnako – zaznamenali po osem presných zásahov. Rozdiel je len v efektivite a tá hovorí v prospech Messiho, ktorý vyšle na bránku v priemere päť striel. Ronaldo o štyri viac.

Mimoriadne atraktívny súboj ponúkne aj ďalšia dvojica. Neymar v ňom vyzve Balea. Pre brazílsky supertalent i waleského rýchlika to bude prvé El Clásico v kariére. Obaja totiž prišli do svojich nových tímov len počas uplynulého leta – Neymar za 58 miliónov eur, Bale za vyše 90. „Napriek premiére nie som nervózny. Cítim však, že to bude najväčší zápas v mojej doterajšej kariére. Verím vo víťazný debut,“ vyhlásila 21-ročná hviezda Barcelony.

Juhoamericko-európske meranie síl ponúknu aj trénerské lavičky. Obaja rivali ich pred sezónou obsadili novými mužmi. Kým Barcelonu prinútila k angažovaniu Argentínčana Gerarda Martina pretrvávajúca choroba Tita Vilianovu, Real sa zbavil Josého Mourinha, ktorého nahradil taliansky expert Carlo Ancelotti. „Pod väčším tlakom bude Ancelotti. Každý čaká na to, či si bude proti Barcelone počínať lepšie ako Mourinho,“ tvrdí Hugo Sánchez, bývalý strelec Realu.

Zaujímavosťou je, že vo svojich predošlých pôsobiskách si v mimomestských derby počínali obaja tréneri výborne. Martino zažil na lavičke paraguajského Cerro Porteňo štyri (proti Olympii) a pýši sa bilanciou dve víťazstvá a dve remízy. Ancelotti viedol Juventus (proti Interu Miláno) a Paríž St. Germain (Marseille) v siedmich derby – päťkrát vyhral a dvakrát remizoval.

Zápas Barcelony s Realom Madrid je aj duelom dvoch klubov s najhodnotnejšími kádrami planéty. Celková cena hráčov z Madridu je podľa transfermarkt.de 583 miliónov eur, Barcelončanov si portál cení na 582 miliónov.

Priamy prenos zo zápasu vysiela od 18.00 stanica Sport 1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #Lionel Messi