Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss s Kajratom zažil na rozlúčku rekord

Vladimír Weiss a jeho tím Kajrat Alma-Ata sa lúčil rekordom. Uplynulý víkend sa mužstvo posledný raz v tomto ročníku najvyššej kazažskej súťaže predstavilo na domácom trávniku a do hľadiska prišlo 14-tisíc divákov, čo je nielen rekordná návšteva v Alma-Ate, ale aj v celej súťaži v tomto roku.

21.10.2013 15:46
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

„Chcem sa špeciálne poďakovať našim fanúšikom,“ nezabudol na divákov na tlačovej konferencii po stretnutí s tímom Ordabasy Šymkent slovenský tréner Kajratu Vladimír Weiss. „Návštevnosť, ktorá výrazne stúpla, ukazuje, že naše mužstvo, ktoré v tomto roku len budujeme, má už dnes veľkú podporu. Na naše zápasy chodí 10 až 12-tisíc fanúšikov a teraz ich bolo ešte viac.“

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie, s ktorou postúpil na svetový šampionát 2010, ľutoval skutočnosť, že zápas sa skončil bez gólov. „Čakali sme ťažký boj, lebo nám chýbalo viacero hráčov. Prejavilo sa to najmä v ofenzíve. Veľmi sme chceli získať tri body,“ vravel Weiss, v ktorého tíme chýbal zranený bývalý slovenský reprezentant Ľubomír Michalík, ale nastúpil Gambijčan Momoudou Ceesay, ktorý hrával v žilinskom drese.

Tri body by posunuli mužstvo na tretiu priečku. Takto sa o ňu delí s Irtyšom Pavlodar, ktorý je pred ním vďaka lepšiemu skóre. Čakajú ho ešte dva zápasy na ihriskách súpera (práve v Pavlodare a v Karagande).

„Nevzdávame sa,“ pokračoval Weiss. „Do konca súťaže zostali ešte dva zápasy a naša túžba prebojovať sa medzi medailistov je obrovská.“

V najpopulárnejšom kazašskom klube vládne spokojnosť, pretože v minulých rokoch prežíval veľkú krízu. Tribúny boli prázdne, v troch predchádzajúcich ročníkoch ligy nikdy neskončil vyššie ako desiaty zo štrnástich účastníkov. Až v tomto roku zaznamenal Kajrat nečakaný progres, úlohu už splnil, keď sa prebojoval do šesťčlennej skupiny, v ktorej sa rozhoduje o titule. Pozitívne zmeny vedenie Kajratu pripisuje najmä angažovaniu slovenského trénera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss