Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Anglicko by mali hrať iba Angličania, vraví Wilshere

Jack Wilshere nie je len príležitostným fajčiarom, ale aj odporcom naturalizovaných futbalistov v anglickom reprezentačnom tíme.

09.10.2013 14:04
Jack Wilshere Foto: ,
Jack Wilshere.
debata (2)

Stredopoliar londýnskeho Arsenalu v kontexte úvah o občianstve talentovaného útočníka Manchestru United Adnana Januzaja skalopevne vyhlásil, že za Anglicko by mali hrať iba Angličania. Osemnásťročný Januzaj sa narodil v Bruseli a môže reprezentovať Belgicko, Albánsko, Kosovo, Srbsko aj Turecko. Anglický národný dres by si mohol obliecť v roku 2018 – za predpokladu, že strávi v krajine nasledujúcich päť rokov.

Wilshere je proti. „Za Anglicko by mali hrať iba Angličania. Ak tu žijete päť rokov, ešte to z vás nerobí Angličana. Keby som išiel hrať do Španielska, nebudem predsa po piatich rokoch reprezentovať Španielsko,“ tvrdí futbalista, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi výbermi a za A-tím Albionu nastúpil desaťkrát. Myslí si, že naturalizovaní hráči kazia charakter národného tímu.

„Nemali by sme zabúdať, kto sme. My sme Angličania. Do súbojov ideme tvrdo a nepredávame kožu lacno. Máme morálnu silu. Španieli vynikajú technikou, Angličania statočnosťou a agresivitou. Majme to na pamäti,“ dodal 21-ročný Wilshere, ktorý po zverejnení fotografie s cigaretou pred nočným barom sľúbil, že viac nebude fajčiť. V šatni Arsenalu si však z neho neprestávajú uťahovať.

„Po nedeľňajšom zápase mi tímový lekár povedal, že som tú gólovú strelu poriadne odpálil. Keď sa na tréningu nazlostím, posielajú ma upokojiť sa na cigaretku,“ priznal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jack Wilshere #Arsenal Londýn