Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík nastrieľal za Neapol už 75 gólov

Slovenský futbalový reprezentant v službách SSC Neapol Marek Hamšík sa opäť strelecky presadil v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

07.10.2013 09:29
marek hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Dvadsaťšesťročný stredopoliar strelil v nedeľňajšom domácom zápase 7. kola proti Livornu štvrtý gól svojho tímu a uzavrel skóre duelu (4:0). Hamšík hral do 84. minúty, po góle odišiel za ovácií publika z ihriska. SSC Neapol figuruje po siedmich kolách na druhej pozícii v tabuľke, na svojom konte má 19 bodov za šesť víťazstiev a jednu remízu. Lídrom súťaže je rímsky AS, ktorý zvíťazil vo všetkých siedmich stretnutiach.

Gól Marka Hamšíka proti Livornu.

„Po prehre v Londýne v zápase Ligy majstrov s Arsenalom sme sa chceli vrátiť na víťaznú vlnu. Mali sme výborný vstup do duelu, keď sme sa už v tretej minúte ujali vedenia. Počas celého duelu sme kontrolovali dianie na ihrisku a zaslúžene získali tri body,“ cituje kapitána SSC Hamšíka jeho oficiálna stránka. „Ukázali sme dobrý kolektívny výkon. Pritom nám chýbali štyria hráči zo základnej zostavy. Gól teší, avšak najdôležitejší je zisk troch bodov,“ uviedol rodák z Banskej Bystrice.

Bývalý hráč Brescie a Slovana Bratislava Hamšík má v prebiehajúcom ročníku na svojom konte päť presných zásahov a je streleckým lídrom Neapolčanov. V poradí kanonierov Serie A mu patrí druhé miesto, o jeden gól viac strelil taliansky stredopoliar FC Turín Alessio Cerci. Celkovo Hamšík nastrieľal od svojho príchodu do Neapola v roku 2007 v súťažných dueloch 75 gólov.

Marek Hamšík nebude po dohode s trénerom Jánom Kozákom reprezentovať Slovensko pre pretrvávajúce zdravotné problémy v blížiacich sa stretnutiach G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie s Gréckom (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu) a Lotyšskom (utorok 15. októbra o 20.10 h SELČ v Rige). Slovenská reprezentácia figuruje na tretej pozícii „géčka“ a už nemá šancu kvalifikovať sa na budúcoročný záverečný turnaj svetového šampionátu v juhoamerickej krajine. „S liečebnými procedúrami začnem už v pondelok,“ uzavrel Hamšík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Hamšík #Neapol #kanonieri