Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale ide do Realu Madrid a je najdrahším futbalistom histórie

Waleský stredopoliar Gareth Bale definitívne prestupuje z Tottenhamu do Realu Madrid. Španielsky klub v nedeľu potvrdil, že s 24-ročným futbalistom podpíše po zdravotnej prehliadke šesťročný kontrakt.

01.09.2013 21:08 , aktualizované: 21:28
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale.
debata

Prestup by mal stáť 100 miliónov eur, čím prekoná doteraz rekordnú sumu za Portugalčana Cristiana Ronalda, za ktorého dostal Manchester United pred štyrmi rokmi od Realu 94 miliónov eur.

Odchod Balea potvrdil po nedeľňajšom ligovom zápase s Arsenalom tréner Tottenhamu André Villas-Boas. „Odchádza do Realu Madrid, zanechal za sebou skvelé spomienky z minulého ročníka, ktoré si bude každý fanúšik Tottenhamu pamätať. On sa ale posunul a my tiež,“ uviedol portugalský kouč.

„Nikdy asi nie je vhodný čas odchádzať z klubu, kde som sa cítil skvele a hral zatiaľ svoj ​​najlepší futbal. Poznám veľa hráčov, ktorí hovoria o tom, ako idú do klubu svojich detských snov a ja musím priznať, že pre mňa je práve tento presun tým splneným snom,“ povedal Bale pre internetové stránky Tottenhamu.

Rodák z Cardiffu si záujem veľkoklubov vrátane Realu vyslúžil hlavne vďaka poslednému ročníku, v ktorom nastrieľal v 44 zápasoch 26 gólov. Do Hotspur prišiel v roku 2007 zo Southamptonu za sedem miliónov libier.

„Uvedomujem si, že by som bez prestupu zo Southamptonu do Spurs, kde sa mi dostalo obrovskej podpory, nedostal na dnešnú úroveň. Tottenham vždy zostane v mojom srdci a som si istý, že sa mu bude v tejto sezóne dariť. Ja sa teším na ďalšiu vzrušujúcu kapitolu vo svojom živote, hranie za Real Madrid,“ odkázal fanúšikom Bale.

Prestupová sága sa tiahla počas celého leta. Real očakával dotiahnutie transferu už minulý týždeň, keď na tribúne svojho štadióna pripravil pódium pre slávnostné privítanie novej posily, nakoniec ale s Tottenhamom našiel spoločnú reč až v úplnom závere prestupového termínu.

Zaujímavosťou je, že Bale v drese Tottenhamu začínal na poste ľavého obrancu. Do povedomia futbalových fanúšikov sa dostal až po tom, ako sa v sezóne 2009/2010 presunul na kraj zálohy.

Slovenskí fanúšikovia si Garetha Bala môžu pamätať zo zápasu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2008 do Rakúska a Švajčiarska. Pri víťazstve Slovenska 5:1 bol 7. októbra 2006 jediným strelcom ostrovného tímu práve vtedy 17-ročný Bale. Gólom z priameho kopu do bránky Kamila Čontofalského sa stal vôbec najmladším hráčom, ktorému sa podarilo skórovať v drese waleskej reprezentácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #bale #Real Madrid #tottenham