Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talentovaný Rusnák mieri z Manchestru City na hosťovanie do Oldhamu

Anglický treťoligový futbalový klub Oldham Athletic AFC získal na polročné hosťovanie slovenského mládežníckeho reprezentanta Alberta Rusnáka ml., ktorý už päť rokov rozvíja svoj talent v Akadémii Manchestru City.

30.08.2013 21:07
Rusnák, Benayoun Foto: ,
Slovenský futbalista Albert Rusnák (vpravo) z Manchestru City v súboji s hráčom Chelsea Yossim Benayounom.
debata

Devätnásťročný stredopoliar bude pôsobiť v Boundary Parku do 5. januára 2014. Informáciu priniesla internetová stránka „Latics“.

„Som nadšený. Dúfam, že dostanem šancu hrávať. Chcem získať skúsenosti z ligového futbalu. Diskutoval som o hosťovaní s mojím otcom a on súhlasil. Podľa neho je to správny krok v mojej kariére. Je výhodné mať otca bývalého futbalistu v tom, že mi môže poradiť v tejto oblasti,“ povedal Rusnák pre oldhamathletic­.co.uk.

V tretej najvyššej anglickej súťaži pôsobí aj ďalší slovenský mládežnícky reprezentant Milan Lalkovič. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov sa na pol roka upísal Walsallu. K prípadnej ligovej konfrontácii talentovaných Slovákov môže dôjsť najskôr 4. januára.

Oldham skončil v uplynulej sezóne League One na 19. mieste a tesne sa vyhol zostupu. Tím je zložený prevažne z Angličanov, svoje domáce zápasy hráva v Boundary Parku s kapacitou 10 638 miest. Najväčším úspechom klubu je finálová účasť v Ligovom pohári z roku 1990. Vo Wembley vtedy nestačil na Nottingham Forest (0:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Albert Rusnák #Oldham