Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výpredaj pokračuje. Z Machačkaly ostalo torzo, smeje sa Dynamo

Ruský futbalový klub Anži Machačkala naďalej pokračuje vo výpredaji hráčskeho kádra.

29.08.2013 16:14
machačkala Foto:
Futbalisti Anži Machačkala.
debata

Po Lassanovi Diarrovi, Mbarkovi Boussoufovi (obaja Lokomotiv Moskva), Igorovi Denisovovi, Jurijovi Žirkovovi, Alexandrovi Kokorinovi (Dynamo Moskva), Olegovi Šatovovi (Zenit Petrohrad) a dvojici Brazílčanov Joao Carlos (Spartak Moskva) – Willian (FC Chelsea) opúšťa klub s donedávna obrovskými ambíciami ďalšie trio hráčov.

Obranca Christopher Samba reprezentujúci Kongo, brankár Vladimir Gabulov a stredopoliar Alexej Jonov sa stali hráčmi Dynama Moskva. Pre zaujímavosť, gólman Gabulov bude po tretíkrát v kariére pôsobiť v spomenutom moskovskom klube, ktoré z úpadku Machačkaly po hráčskej stránke profituje najviac. Na odchode z dagestanského mužstva je aj Kamerunčan Samuel Eto'o, ktorého meno sa spája s anglickým FC Chelsea.

Zmeny pomerov v klube majiteľa Sulejmana Kerimova odštartovala koncom júla zmena na poste hlavného trénera, keď Holanďana Guusa Hiddinka vystriedal jeho krajan René Meulensteen. Toho následne o niekoľko dní vymenil Gadži Gadžijev.

Ako je známe, miliardár Kerimov začiatkom augusta stratil po domácej ligovej prehre 0:1 s Rostovom trpezlivosť s kráľovsky platenými hviezdami Anži a rozhodol sa, že väčšinu z nich predá a drasticky zníži rozpočet. Dagestanský klub kúpil v januári 2011 so smelým cieľom zaradiť sa medzi európsku smotánku.

Ruský denník Sport-Express následne uviedol, že dagestanskému veľkopodnikateľovi sa v biznise nedarí tak, ako by si predstavoval. Údajne ma na tom významný podiel bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Hlava východoeurópskej krajiny totiž ukončila dlhodobú spoluprácu s firmou na výrobu hnojív Uralkalij, ktorej väčšinovým vlastníkom je práve Kerimov. Hodnota spoločnosti sa vraj nedávno prepadla takmer o štvrtinu a Kerimov údajne len v posledný júlový týždeň prišiel o pol miliardy dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anži Machačkala