Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona ubránila remízu s Atléticom, Messi a Neymar si príliš nerozumeli

Futbalisti Barcelony remizovali v domácej odvete španielskeho Superpohára po nepremenenej penalte Lionela Messiho 0:0 s Atléticom a získali túto trofej štvrtýkrát za posledných päť rokov . Prvý zápas pred týždňom v Madride sa skončil 1:1.

29.08.2013 09:16
Neymar, Messi Foto: ,
Tlmená radosť dvoch najväčších hviezd Blaugranas, Neymara a Messiho.
debata (6)

Barcelona nedokázala na Nou Campe skórovať napriek tomu, že v jej drese prvý raz v súťažnom zápase nastúpil v základnej zostave Neymar a vytvoril hviezdnu dvojicu s uzdraveným Messim . Väčšie gólové príležitosti z hry však malo Atlético a proti šanciam bývalého barcelonského útočníka Davida Villu a Turka Turana musel skvele zasiahnuť gólman Víctor Valdés.

Najlepší hráč sveta Messi však mohol v závere poistiť triumf svojho tímu z pokutového kopu , ale loptu po faule Mirandu na Pedra poslal v 89. minúte len do brvna. To už hrali hostia osem minút o desiatich, potom čo bol vylúčený krajný obranca Felipe Luís, v nadstavenom čase navyše ešte dostal červenú kartu aj Arda.

Barcelona sa tak stala prvým tímom v histórii súťaže, ktorý získal trofej, bez toho vyhral aspoň jeden duel z dvojzápasu. Zároveň si pripísal prvý triumf argentínsky kouč Gerardo Martino, ktorý minulý mesiac na lavičke nahradil chorého Tita Vilanovu.

„Som spokojný s tým, že sme vyhrali. Kedykoľvek je príležitosť hrať o nejaký titul, tak je dobré ho získať. Ale v priebehu sezóny chcem vidieť od tímu viac,“ uviedol Martino.

Neskrýval, že spolupráca Messiho a Neymara, ktorí spolu doteraz v sezóne strávili na trávniku len sedem minút, ešte nebola ideálna. „Individuálne hrali dobre, ale pravdou je, že spolu moc nekombinovali. Keď bol Neymar vľavo a Messi sa sťahoval doprava, boli od seba ďaleko. Ale nepochybujem o tom, že sa čoskoro začnú nachádzať,“ dodal Martino.

Dvadsaťjedenročný Brazílčan Neymar, ktorý v júni prišiel do Barcelony za 57 miliónov eur zo Santosu, doteraz v novom tíme skôr striedal. V prvom zápase Superpohára však strelil jediný gól svojho mužstva, ktorý sa ukázal pre dvojstretnutie ako kľúčový.

FC Barcelona – Atlético Madrid 0:0 - prvý zápas 1:1, španielsky Superpohár získal FC Barcelona
ČK: 81. Filipe, 90.+ Arda Turan (obaja Atlético)

6 debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #Atlético