Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baleov odchod do Realu je blízko, potvrdil kouč Tottenhamu

Tréner Andre Villas-Boas ako prvý zo zástupcov Tottenhamu potvrdil, že prestup Garetha Balea za rekordnú sumu do Realu Madrid sa blíži.

28.08.2013 17:10
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale.
debata

Londýnsky klub sa možno s waleským futbalovým reprezentantom rozlúči pokutou za to, že bez ospravedlnenia neprišiel na utorkový tréning.

„Momentálne spolu Tottenham a Real Madrid rokujú. Rysujú sa finálne podoby kontraktov. Neviem určite, ako dlho to bude trvať. Môže to bude veľmi, veľmi skoro,“ vyhlásil v stredu Villas-Boas.

Španielsky veľkoklub má podľa špekulácií médií za Balea, ktorý má s Tottenhamom zmluvu ešte na tri roky, zaplatiť rekordných zhruba 100 miliónov eur. Prestup dvadsaťštyriročného Walesana by tým tromfol sumu 93 miliónov eur, ktorú Real pred štyrmi rokmi vynaložil na príchod Portugalčana Cristiana Ronalda z Manchestru United.

„Ak k tomu dôjde, poprajeme mu veľa šťastia,“ uviedol Villas-Boas, ktorý však Baleovi zazlieva, že chýbal v utorok aj v stredu na tréningu. Predĺžil si tak trojdňové voľno, ktoré od klubu dostal na liečbu zraneného chodidla.

„Neukázal sa, čo od neho nie je správne. Záleží na klube, či rozhodne, že ide o priestupok, ktorý si zaslúži pokutu,“ povedal portugalský kouč.

Hoci Bale v tejto sezóne za Tottenham ešte nenastúpil, reprezentačný tréner Chris Coleman ho v stredu nominoval k nadchádzajúcim dvom zápasom kvalifikácie MS. „Kým nebude povedané, že nie je k dispozícii, tak s ním rozhodne počítam. Nemá to ľahké, je pod veľkým tlakom,“ uznal Coleman.

Bale si vyslúžil eminentný záujem Realu vydarenou minulou sezónou, v ktorej za Tottenham nastrieľal v 44 zápasoch 26 gólov. Do Hotspur prišiel v roku 2007 zo Southamptonu za sedem miliónov libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #bale #Real Madrid #tottenham #Villas-Boas