Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To je sila. S futbalistami Bilbaa cestovalo 328 autobusov fanúšikov

Úctyhodných 328 autobusov vypravil španielsky klub Athletic Bilbao pre fanúšikov, aby mohli podporiť svojich futbalistov v ligovom zápase proti Osasune Pamplona.

24.08.2013 11:00
bilbao, fanusikovia Foto:
Fanúšikovia Athletica Bilbao.
debata

Pretože štadión Bilbaa ešte nie je dokončený, tím hostil piatkového súpera na ihrisku baskického rivala v San Sebastiane.

Obrovská kolóna priaznivcov cestovala na náhradný štadión zhruba hodinu pozdĺž severného pobrežia Španielska. Domácu atmosféru potom hosťom vytvorilo okolo 20 tisíc priaznivcov. A hráči sa im odvďačili víťazstvom 2:0, ktoré ich navyše minimálne cez noc vynieslo na prvé miesto v tabuľke.

Väčšina ostatných klubov totiž na prahu sezóny odohrala ešte len jeden zápas, takže pri pohľade na tabuľku môže fanúšikov Bilbaa tešiť, že napríklad až druhá je Barcelona. A ďalší španielsky klenot Real Madrid na siedmom mieste.

„Bol to úžasný zápas a navyše víťazný. Aj keď sme nehrali na našom vlastnom štadióne, vďaka všetkým fanúšikom sme sa cítili úplne ako doma. Boli neuveriteľní a za všetkých hráčov môžem povedať, že sme im vďační. Naši fanúšikovia nás nikdy nesklamú,“ poďakoval stredopoliar Óscar de Marcos, autor druhého gólu. Prvý si dala Osasuna sama.

Nový štadión by malo Bilbao otvoriť počas septembra. Než sa dočká, zahrá si budúci ligový duel proti Realu Madrid na preslávenom štadióne Santiaga Bernabeua.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #bilbao #pamplona #autobusy