Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia so štyrmi Slovákmi zažila najhorší deň v histórii

Šialený pondelok. Aj tak hodnotili české médiá to, čo sa stalo v pražskom Edene. Slavia Praha zažila najpotupnejšiu prehru vo vyše storočnej histórii.

20.08.2013 11:58
Slavia Praha, ilustračné Foto: ,
Slavia Praha (ilustračné foto).
debata (1)

Podľahla na domácom trávniku Tepliciam 0:7. Doteraz najhoršiu prehru jej pripravila Nitra, ktorá ju pod názvom Slovan rozstrieľala v ligovom ročníku 1959/1960 7:1. Teplice naopak vyrovnali svoje najvyššie víťazstvo, ktoré dosiahli nad Dynamom Košice v roku 1949.

Na pondelňajšom výprasku sa podieľali aj štyria slovenskí futbalisti Bortel, Juhar, Kisel a Škutka, pričom prví traja nastúpili v základnej zostave a posledný z nich po vyše hodine hry. Pod výprask sa výrazne podpísal kapitán zošívaných Karol Kisel, ktorý v rozpätí jednej minúty dostal dve žlté karty (odkopnutie lopty a protesty), po nich v 69. minúte červenú. „Večný bojovník sa zachoval ako hlupák,“ napísali v komentári na idnes.cz. Po Kiselovom odchode inkasoval tím ešte štyri góly…

Veľkej hanbe sa vyhla brankárska jednotka, ďalší Slovák Kamil Čontofalský, ktorý je zranený. Kalich horkosti si vypil do dna veterán Radek Černý (39), ktorý prišiel do Slavie v lete po dlhoročnom pôsobení v Anglicku. „Hrali sme naivný futbal a potom som sa len modlil, aby bol už záver. Je to neakceptovateľné,“ vravel zdrvený novinárom. Pondelok označil za najchmúrnejší deň v kariére.

Zápas sledovalo šesť a pol tisíc divákov a časť z nich si mužstvo podala. Najskôr skandovala tradičné „hoši děkujem“ a keď sa k nim hráči rozpačito priblížili, začali do nich hádzať dresy a vlajky.

Tréner Michal Petrouš tvrdil, že sa fanúšikom vôbec nečuduje. „Je to obrovská hanba a hrôza,“ vravel po zápase na tlačovej besede. „Neviem si vysvetliť, prečo k tomu došlo.“

V Slavii vládne už dlhšie výkonnostne nestabilná situácia a tím sa nevie dostať na vyššie priečky tabuľky. V uplynulých troch rokoch urobili v Edene sedem trénerských zmien a nie je vylúčené, že teraz dôjde k ôsmej. Prehra 0:7 je vôbec najvyššou domáceho mužstva v histórii samostatnej českej ligy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #hanba #vysoká prehra