Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool vyhral v úvodnom kole po piatich rokoch, Arsenal odštartoval prehrou

Futbalisti Liverpoolu zdolali v otváracom dueli nového ročníka anglickej Premier League na domácom ihrisku Stoke City 1:0 a po piatich rokoch dokázali v prvom kole vyhrať.

17.08.2013 16:10 , aktualizované: 21:08
debata
Radosť futbalistov Liverpoolu po góle do siete... Foto: Reuters, DARREN STAPLES
Liverpool, radosť Radosť futbalistov Liverpoolu po góle do siete Stoke City.

Liverpool sa musel zaobísť bez útočníka Luisa Suáreza, ktorý si v úvode sezóny odpykáva ešte šesť zápasov z desaťzápasového trestu za uhryznutie Branislava Ivanoviča z Chelsea. „Reds“ si však poradili aj bez svojho najlepšieho strelca z poslednej sezóny.

O ich výhre rozhodol v 37. minúte strelou spoza pokutového územia Daniel Sturridge. Minútu pred koncom mohol potrestať ruku Daniela Aggera z penalty Jon Walters, ale vyrovnanie mu zmaril úspešným zákrokom brankár Simon Mignolet, debutujúci po prestupe zo Sunderlandu.

„Vždy si vyberiem jeden roh a dnes som si zvolil ten správny. Prvých pätnásť minút som bol nervózny, predsa len, bol to môj debut. Udržal som si však čisté konto, čo je dôležité,“ komentoval svoju premiéru prvý Belgičan v histórii FC Liverpool. „Kúpili sme ho, pretože je skvelý, najlepší brankár. Dnes mal dovedna tri veľké zákroky,“ pochválil svojho gólmana tréner Liverpoolu Brendan Rodgers. „Myslím si, že náš výkon v úvodnom stretnutí bol vynikajúci,“ dodal Rodgers.

FC Liverpool sa proti Stoke City zaobišiel bez služieb slovenského obrancu Martina Škrtela, ktorý nefiguroval v zápise o stretnutí, pretože ešte nie je úplne fit po zranení kolena.

Arsenal vstúpil do novej sezóny prehrou 1:3 s Aston Villou. Londýnčania viedli od 6. minúty zásluhou gólu Oliviera Girouda. Už štvrťhodinu však vyrovnal Christian Benteke, ktorého penaltu síce chytil brankár Wojciech Szczesny, ale na dorážku hlavou už nestačil.

Benteke si trúfol na penaltu aj po prestávke a poslal ju tentoraz úspešne na rovnaké miesto ako prvú. Krátko po žltej karte za penaltový faul bol druhýkrát napomínaný stopér Laurent Koscielny a „kanonieri“ už v oslabení s výsledkom nedokázali nič urobiť. Naopak, na konečných 3:1 zvýšil Antonio Luna.

Premier League – 1. kolo:

Swansea City – Manchester United 1:4 (0:2)
Góly: 82. B. Wilfried – 34. a 72. Van Persie, 36. a 90.+ Welbeck

FC Liverpool – Stoke City 1:0 (1:0) Gól: 37. Sturridge Martin Škrtel (Liverpool) nefiguroval v zápise o stretnutí.

Arsenal Londýn – Aston Villa 1:3 (1:1)
Góly: 6. Giroud – 22. a 61. Benteke, 85. Luna, ČK: 67. Koscielny (Arsenal) po 2. ŽK

Norwich City – FC Everton 2:2 (0:0)
Góly: 51. Whittaker, 71. Van Wolfswinkel – 61. Barkley, 65. Coleman

AFC Sunderland – FC Fulham 0:1 (0:0)
Gól: 52. Kasami

West Bromwich Albion – FC Southampton 0:1 (0:0)
Gól: 90. Lambert

West Ham United – Cardiff City 2:0 (1:0)
Góly: 13. J. Cole, 76. Nolan
Filip Kiss (Cardiff) nefiguroval v zápise o stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liverpool #Premier League #Stoke City