Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wenger: Rooney môže oslabiť Manchester a posilniť Chelsea

Tréner anglického klubu FC Arsenal Arséne Wenger sa vyjadril k záujmu konkurenčného FC Chelsea o získanie útočníka Manchestru United Wayna Rooneyho.

08.08.2013 13:45
Wayne Rooney Foto:
Wayne Rooney.
debata

Prípadný prestup anglického reprezentanta podľa francúzskeho kormidelníka jeho zverencom neuľahčí, ale ani nesťaží boj o popredné priečky počas sezóny 2013/2014 najvyššej tamojšej súťaže Premier League. „Chelsea by bola s Rooneym bez pochýb silnejšia,“ povedal Wenger pre Al Jazeera Sport. „V mojom hodnotení patrí Rooney veľmi vysoko. Bohužiaľ, v lige bojujeme práve proti Manchestru United a Chelsea. Ak by prestúpil, Manchester by sa oslabil, čo by bolo pre nás dobré. Ale ak zamieri do Chelsea, bude londýnsky klub silnejší – a to už pre nás také dobré nie je,“ objasnil svoj pohľad Wenger.

Dvadsaťsedemročný liverpoolsky rodák Rooney viac ráz deklaroval trénerovi „červených diablov“ Davidovi Moyesovi, že chce odísť z Manchestru United, klub však v nedeľu odmietol druhú ponuku Chelsea vo výške 25 miliónov libier. „Tréner, nevidím tu budúcnosť. Nechajte ma odísť,“ citoval Daily Telegraph slová Rooneyho určené Moyesovi. Bývalý hráč Evertonu Rooney je momentálne zranený a netrénuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #Rooney #wenger #manchester #Chelsea FC