Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real chystá rekordný prestup. Bale tromfne Ronalda

Prestupové leto 2013 sa zapíše do histórie futbalu. Schyľuje sa totiž k prestupu, ktorý bude najdrahším v dejinách.

01.08.2013 21:14
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale.
debata

Prsty v ňom nemá nik iný ako slávny Real Madrid. Španielsky veľkoklub je totiž blízko k podpísaniu zmluvy s Garethom Baleom. Za Walesana by mal Real vyplatiť Tottenhamu Hotspur 120 miliónov eur. Tvrdí to denník AS, podľa ktorého sa oba kluby na prestupe už dohodli.

Ak sa informácie potvrdia, stane sa 24-ročný krídelník najdrahším hráčom v histórii. O 26 miliónov tromfne dokonca aj Cristiana Ronalda, za ktorého poslal Real na účet Manchestru United v roku 2009 astronomických 94 miliónov eur.

Podľa anglických médií vyplatia Madridčania londýnskemu klubu 100 miliónov a k nim pridajú talentovaného Alvára Moratu. Špekuluje sa však, že súčasťou transferu by mohol byť aj jeden z tria Fabio Coentrao, Angel Di Maria a Luka Modrič.

„Modrič je pre nás dôležitým hráčom. O Baleovi špekulovať nechcem. Zatiaľ nie je v mojom kádri, uvidíme, čo sa stane,“ vyhlásil pre Marcu tréner španielskeho vicemajstra Carlo Ancelotti.

Majiteľ Tottenhamu Daniel Levy pritom odchod Balea dlho odmietal. O predaji najväčšej hviezdy mužstva nechcel počuť ani tréner André Villas-Boas. Ich názor vraj zmenil až príchod Roberta Soldada. Španielskeho útočníka priviedlo vedenie Hotspur z Valencie za 26 miliónov.

Ak Real dotiahne prestup Balea do úspešného konca, bude sa môcť pýšiť tromi najdrahšími transfermi v histórii futbalu. Za dvojicou Bale – Ronaldo je na treťom mieste rebríčka Zinedine Zidane. Francúzsky špílmacher prišiel na Santiago Bernabeu pred dvanástimi rokmi z Juventusu Turín za 73 miliónov eur. Na štvrtom mieste je Zlatan Ibrahimovič. Švédskeho strelca (vtedy v službách Interu Miláno) ocenila Barcelona na 70 miliónov. Elitnú päťku uzatvára Brazílčan Kaká, za ktorého vyplatil Real milánskemu AC v roku 2009 viac ako 65 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #prestup #bale #Real Madrid