Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cruyff radí Barcelone: Predajte Messiho

Bývalý hráč a tréner Barcelony Johan Cruyff radí katalánskemu klubu, aby zvážil možnosť predaja najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho.

25.06.2013 18:24
messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (2)

Bývalý holandský reprezentant sa obáva, že medzi hviezdnym Argentínčanom a novou brazílskou posilou Neymarom môžu vzniknúť rozpory, na ktoré neskôr doplatí celé mužstvo.

„S Neymarom na palube by som sa pripravil na eventuálny predaj Messiho, s čím niekto môže a iný nemusí súhlasiť,“ povedal Cruyff v rozhovore s čitateľmi španielskeho denníka Marca.

„Hovoríme tu o celom tíme, hráčoch a iných veciach… V stávke je príliš veľa vecí. Preto je ťažké trénovať tak špičkový výber,“ doplnil držiteľ troch Zlatých lôpt, ktorý viedol Barcelonu v rokoch 1988–1996.

Domnieva sa, že prítomnosť dvoch elitných útočníkov a veľkých hviezd v jednom mužstve nebude robiť dobrotu. „Vezmite si napríklad štandardné situácie. Neymar kope skvelé priame kopy a Messi na tom bol v Barcelone podobne. Neviem, kto ich bude odteraz zahrávať,“ premýšľal Cruyff.

„Ďalšou vecou je fakt, že Neymara aj celú Barcelonu sponzoruje Nike, zatiaľ čo Leo je tvárou Adidasu. To sú práve tie situácie, ktoré môžu spôsobovať problémy,“ doplnil Holanďan.

„Ak si dokážu vyhovieť, tak to bude nepochybne impozantná spolupráca. Na to si musíme počkať, buď to dopadne dobre, alebo zle. Je to však veľký risk a ja osobne by som Neymara nekupoval,“ vyhlásil Cruyff.

Barcelona za dvadsaťjedenročného brazílskeho útočníka, ktorý momentálne žiari na Pohári FIFA, zaplatila v máji Santosu 57 miliónov eur. Úradujúci španielsky majster si zaistil Neymarove služby na päť rokov.

2 debata chyba