Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Puyol krotí Neymarove vášne. Európsky futbal je úplne iný, vraví kapitán Barcelony

Kapitán futbalistov FC Barcelona Carles Puyol krotí vášne najnovšej posily "blaugranas" Neymara.Talentovaný Brazílčan sa upísal katalánskemu klubu na päť rokov a okamžite po transfere sa začal prezentovať smelými vyhláseniami.

07.06.2013 13:22
debata
Neymar (vpravo) ešte v drese Santosu v súboji... Foto: SITA/AP, Koji Sasahara
Neymar, Puyol Neymar (vpravo) ešte v drese Santosu v súboji so stopérom Barcelony Carlosom Puyolom.

Tridsaťpäťročný stopér Puyol však varuje svojho nového spoluhráča, že si bude musieť zvyknúť na netradičný herný štýl a adaptovať sa na európsky futbal.

„Uvidíme, ako zapadne do Primera División. Európsky futbal je úplne iný ako juhoamerický, profesionáli však s prehľadom zvládajú túto adaptáciu,“ povedal španielsky reprezentant pre zástupcov médií v New Yorku. V Spojených štátoch amerických absolvujú Španieli v sobotu medzištátny prípravný duel proti Haiťanom.

Prestup Neymara z FC Santos do Barcelony zrejme odsunie na vedľajšiu koľaj útočníka úradujúceho španielskeho šampióna Davida Villu. Očakáva sa, že krídelníci Alexis Sánchez a Pedro Rodríguez zostanú v kádri Tita Vilanovu aj v nadchádzajúcej sezóne. Neymar by mal utvoriť extrémne nebezpečnú útočnú dvojicu so štvornásobným najlepším futbalistom na svete Lionelom Messim.

debata chyba