Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslel som si, že spadne štadión, vraví Pekarík po postupe do bundesligy

Zdravotný stav člena širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Petra Pekaríka sa zlepšil natoľko, že 26-ročný obranca Herthy Berlín chce a môže nastúpiť v nedeľňajšom stretnutí druhej najvyššej nemeckej súťaže na ihrisku FC St. Pauli.

26.04.2013 13:42
Peter Pekarík Foto:
Peter Pekarík.
debata (1)

Pravý obranca Pekarík laboruje so zraneným stehenným svalom na ľavej nohe od ligového duelu s Braunschweigom (8. apríla).

„Stehno je na tom oveľa lepšie, už som absolvoval s mužstvom dva tréningy v plnej záťaži. Uvidíme, ako sa to vyvinie do nedele. Ešte stále cítim, že ten sval je oslabený. Dohoda je taká, že v piatok a sobotu budem normálne trénovať a potom sa dohodneme s trénerom a lekármi, či v nedeľu nastúpim. Kouč Jos Luhukay nechce zbytočne riskovať, zvlášť, keď už je rozhodnuté o našom postupe. Ja by som však rád hral a pomohol mužstvu v St. Pauli,“ povedal v piatok žilinský rodák.

Hertha má štyri kolá pred koncom súťaže na čele nepreklenuteľný 14-bodový náskok pred tretím 1. FC Kaiserslautern a po ročnej odmlke sa vráti medzi nemeckú elitu. Postup o poschodie vyššie má na dosah aj v tabuľke druhý Braunschweig. O účasť v baráži sa pobijú okrem Kaiserslauternu aj 1. FC Kolín a FSV Frankfurt. Berlínska Hertha spečatila postup minulý týždeň zásluhou domáceho víťazstva nad Sandhausenom, keď jediný gól duelu dosiahol päť minút pred koncom riadneho hracieho času Pierre-Michel Lasogga.

„Dá sa povedať, že zatiaľ neboli žiadne oficiálne oslavy. Aj keď po tom našom góle v závere zápasu som si myslel, že spadne štadión. Bola to krásna atmosféra. Ja som stretnutie sledoval z tribúny a po ňom som sa pridal k spoluhráčom na ihrisku. Do Herthy som prišiel s cieľom postúpiť do I. bundesligy. Som rád, že sa to mne i klubu splnilo, je to skvelý pocit a ďalší krásny okamih v mojej kariére. Nemecká liga patrí k najkvalitnejším na svete a ja som rád, že po nejakom čase si v nej opäť zahrám,“ tešil sa bývalý hráč Žiliny, Dubnice, VfL Wolfsburg a tureckého Kayserisporu.

Slová Pekaríka potvrdzujú aj tohtotýždňové výsledky prvých duelov semifinále Ligy majstrov. Nemecké klub Bayern Mníchov a Borussia Dortmund v nich zničili špičkové španielske tímy FC Barcelona, resp. Real Madrid. Bavori vyhrali doma 4:0 a Dortmundčania 4:1.

„V prvom rade ma tieto výsledky veľmi prekvapili. Dať najlepšiemu mužstvu ‚štvorku‘, to sa nevidí každý deň. Za najlepší tím sa označuje Barcelona, takže myslím tú,“ poznamenal Peter Pekarík a dodal: „Bayern má neuveriteľnú sezónu, fantastické mužstvo. Nie je rozdiel medzi základnou jedenástkou a náhradníkmi, oni majú špičkový celý káder a dokazujú to. V tomto ročníku okrem ligového titulu sú aj vo finále DFB Pokalu a myslím si, že ho aj získajú. Uvidíme, ako dopadnú v LM, ale sú v obrovskej pohode.“

Keďže Hertha postúpila do I. bundesligy, naplnila sa klauzula, ktorú mal Peter Pekarík v zmluve. „Kontrakt sa mi automaticky predĺžil do leta 2015. Som v Berlíne šťastný a spokojný, takže tu chcem zostať. Navyše, opäť budem mať šancu hrať najvyššiu nemeckú súťaž, nemám dôvod niečo meniť,“ uzavrel účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike a 44-násobný slovenský reprezentant.

1 debata chyba