Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona sa trápi. Prebudí ju odveký rival?

Týždeň v znamení rivality, najjagavejších hviezd, ale predovšetkým prvotriedneho španielskeho futbalu. Futbaloví fajnšmekri sa v najbližších piatich dňoch môžu tešiť na dve lahôdky. Naservírujú im ich hráči Barcelony a Realu Madrid.

26.02.2013 12:00
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo
debata (3)

Už dnes si to odvekí rivali rozdajú na Nou Campe v semifinálovej odvete Kráľovského pohára (od 21.00 v priamom na Digi Sport), v sobotu sa presunú na Santiago Bernabeu, kde ich čaká ligové meranie síl (od 16.00 na Sport 1).

Bližšie k pohárovému finále má katalánsky veľkoklub. Na madridskej pôde uhral remízu 1:1 a tak mu na postup stačí aj bezgólový výsledok, ktorý je však pri útočnej sile oboch mužstiev málo pravdepodobný.

Napriek tomu, že Realu sa v posledných rokoch na barcelonskom trávniku nedarí, má tentoraz veľkú šancu na úspech. Zverenci Tita Vilanovu sa trápia, čo potvrdili v úvodnom osemfinále Ligy majstrov (prehra po slabom výkone s milánskym AC 0:2) aj počas uplynulého víkendu (v lige s ťažkosťami zdolali Sevillu 2:1).

„Proti Realu musíme hrať na oveľa vyššej úrovni,“ tvrdí Lionel Messi. „Čaká nás totiž úžasný súper, pri ktorom musíme zabudnúť na nezdary a vrátiť sa k predošlej hre,“ dodal pre klubovú stránku najlepší futbalista planéty.

Práve súboj štvornásobného držiteľa Zlatej lopty s Cristianom Ronaldom bude jedným z najväčších lákadiel ďalšieho už 223. dielu El Clásica. Napokon, tak, ako počas každej sezóny. V tej aktuálnej dominuje opäť Argentínčan, ktorý v lige nastrieľal už 38 gólov, portugalská hviezda o štrnásť menej.

„Na Ronalda sa všetci spoliehame. Nie je to však len o ňom. Ak budeme hrať ako tím a dodržíme všetky pokyny trénera Mourinha, uspejeme,“ verí v postup stopér Pepe.

Tvrdý obranca má so svojimi spoluhráčmi Barcelone čo odplácať. V minulom ročníku sa stretli obaja súperi v domácom pohári už vo štvrťfinále a po dramatickom dvojzápase sa tešili Barcelončania (po víťazstve 2:1 uhrali doma remízu 2:2), ktorí napokon dokráčali až k trofeji. O rok skôr však zdvíhali ruky nad hlavy hráči kráľovského veľkoklubu. Vo finále si poradili s Barcelonou 1:0 po predĺžení, keď sa v 103. minúte presadil Ronaldo.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Atlético Madrid a Sevilla. Bližšie k finále majú po prvom zápase Madridčania, ktorí doma vyhrali 2:1.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba