Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hazarda sa futbalisti zastali: Mal ho vraj kopnúť ešte silnejšie

Futbalisti sa postavili na obranu svojho kolegu Edena Hazarda z londýnskeho FC Chelsea, ktorý v stredajšom odvetnom stretnutí semifinále anglického Ligového pohára na pôde Swansea City (0:0, po výhre 2:0 v prvom dueli postúpil waleský klub, pozn.) stratil nervy a atakoval podávača lôpt.

24.01.2013 22:34
Eden Hazard Foto:
Eden Hazard dostáva červenú kartu po tom, ako údajne nakopol podávača lôpt.
debata

Ten sa snažil o zdržovanie hry. Dvadsaťdvaročný Belgičan kopol do lopty ležiacej pod chlapcom, čo sa stretlo s búrlivou reakciou od domácich hráčov a červenou kartou od rozhodcu Chrisa Foya.

„Hazard i podávač lôpt spravili chybu. Nemyslím si však, že futbalista sa ho snažil zraniť. Iba chcel získať naspäť loptu z jeho zovretia,“ uviedol prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter hráč Stoke City Michael Owen.

Za svojho kolegu sa postavil aj Gareth Bale z kádra Tottenhamu Hotspur. „Neuveriteľný verdikt rozhodcu, ktorý ukázal Hazardovi červenú kartu, ale gratulujem Swansea,“ napísal 23-ročný Walesan na svoj Twitter.

Medzi komentátorov „súboja“ rezonujúceho celou futbalovou Európou sa pridal aj svojský Angličan Joey Barton, ktorý momentálne pôsobí vo francúzskom tíme Olympique Marseille. „Jeho jediným zločinom je to, že ho nekopol dosť tvrdo,“ povedal 30-ročný stredopoliar, ktorý neskôr zmiernil svoje vyjadrenia.

K incidentu sa vyjadril aj šéf stavovského združenia profesionálnych futbalistov PFA Gordon Taylor. „Jeho správanie je neakceptovateľné. Nemôžete si spravodlivosť len tak brať do vlastných rúk. Hazard stratil hlavu, za čo ho neminie trest. Rozhodca v tomto prípade nemal inú alternatívu,“ vysvetlil Taylor.

Finále Ligového pohára je na programe 24. februára, Swansea si v londýnskom Wembley zmeria sily so štvrtoligovým Bradfordom City, ktorý vyradil Aston Villu.

debata chyba