Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho bráni Terryho: Nie je to rasista

Tréner futbalistov Realu Madrid José Mourinho sa chopil úlohy obhajcu svojho bývalého zverenca z Chelsea Johna Terryho, podľa jeho názoru nie je kapitán Londýnčanov žiadny rasista.

28.09.2012 11:36
Terry, Mourinho Foto: ,
Jose Mourinho počas pôsobenia v Chelsea s Johnom Terrym.
debata

Niečo iné si myslí Anglická futbalová asociácia (FA), ktorá vo štvrtok zastavila bývalému reprezentačnému stopérovi činnosť na štyri súťažné zápasy a vymerala mu pokutu 220-tisíc libier za to, že v októbri minulého roku verbálne urazil rasovú príslušnosť obrancu Queens Park Rangers Antona Ferdinanda.

„John nie je žiadny rasista. Viem to na sto percent. V Chelsea sme mali dvanásť futbalistov z Afriky. Bol to vynikajúci tím a vládli v ňom skvelé vzťahy,“ povedal Portugalčan, ktorý viedol Chelsea v rokoch 2004 – 2007. Napriek svojmu presvedčeniu pripúšťa, že niekedy môžu na ihrisku padnúť aj slová hrubšieho zrna.

„Stáva sa to. Počas zápasu ide niekedy o viac ako len o hru a vaše reakcie nemusia zodpovedať tomu, aký ste človek. Možno mu vyletelo z úst niečo, čo sa dá chápať ako rasistická urážka. Za to mu patrí trest, ale, prosím, nevravte, že je rasista. Viem, o čom hovorím. Potvrdia vám to Didier Drogba, Geremi či Claude Makélélé,“ vyhlásil Mourinho.

debata chyba