Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooneyho hororové zranenie šokovalo aj lekárov. Budem v poriadku, odkázal

Vážne zranenie vyradí Wayna Rooneyho z hry na niekoľko týždňov, jeden z najlepších anglických útočník už ale pomýšľa na návrat na trávniky. Hviezda Manchestru United umiestnila na sociálnu sieť Twitter svoju fotografiu, na ktorej má zabandážovanú zranenú nohu. Rooney leží doma na pohovke a usmieva sa.

28.08.2012 09:01 , aktualizované: 29.08.2012 14:19
Wayne Rooney Foto:
Wayne Rooney odkazuje fanúšikom, že bude v poriadku.
debata (4)

Pod fotku napísal: „Ďakujem za všetky podporné správy. Nejaký čas síce budem mimo, ale podstatné je, že moja noha bude v poriadku.“ Jeho slová doplnil aj odkaz na tričku v latinčine. ‚Virescit Vulnere Virtus‘, čo v preklade znamená: ‚Odvaha rastie cez zranenia.‘

Hviezda červených diablov utrpela poranenie stehenného svalu v zápase s Fulhamom (3:2) po tom, čo blokovala strelu Huga Rodallegu. Prvotné odhady hovorili o mesačnej pauze, situácia sa však zhoršila.

Zraneného Wayna Rooneyho podopiera spoluhráč... Foto: SITA
Robin van Persie, Wayne Rooney Zraneného Wayna Rooneyho podopiera spoluhráč Robin van Persie.

Keď sa opora z Old Traffordu dostala do nemocnice, lekári zostali priam šokovaní! Rooneyho stehenný sval mal hlbokú ranu, dokonca mu bola vidno už stehenná kosť a okamžite potreboval zašiť množstvom stehov. Situácia bola taká vážna, že zakončovateľ United musel byť počas zákroku v celkovej anestéze. Na operačnom stole mu najskôr zašili poškodené svaly a až potom povrchovú ranu.

Najlepší strelec ManU za posledné roky bude chýbať svojmu klubu minimálne dva mesiace, čo predstavu dokopy štrnásť zápasov. „Je to veľmi škaredé zranenie. Bude nám citeľne chýbať,“ uviedol tréner Manchestru United Alex Ferguson.

Rooney potrebuje do najbližších dní hlavne pokoj a čas na regeneráciu. Nie je vylúčené, že jeho zranená noha pôjde pod nôž ešte raz. Už teraz je ale istá jeho absencia v zápasoch kvalifikácie o postup na MS 2014 v dueloch Anglicka v Moldavsku a na Ukrajine. Takisto sa nepredstaví ani v úvode Ligy majstrov, či v stretnutiach Premier League proti Southamptonu a Wiganu. Ak by sa zázračne rýchlo neuzdravoval, nebude k dispozícii ani v dôležitých dueloch s Liverpoolom a Tottenhamom.

Vážne zranenie Wayna Rooneyho

Dvadsaťšesťročný útočník tak zažíva úvod sezóny ako z hororu. Do zápasu s londýnskym klubom pritom naskakoval len ako striedajúci hráč. O svoje miesto v zostave bude musieť bojovať v konkurencii dvoch nových posíl Robina van Persieho a Šindžiho Kagawu. Rodák z Liverpoolu sa ocitol na lavičke po tom, čo mu vôbec nevyšiel otvárací zápas sezóny na ihrisku Evertonu (0:1). O svojej neúčasti v základnej zostave sa dozvedel už v piatok.

Kouč United Ferguson sa pri prvom pohľade na Rooneyho zranenie domnieval, či mu Rodallega na nohu nestúpil úmyselne s cieľom zraniť ho. Opakované zábery však ukázali, že všetko bolo dielom náhody. Navyše, kolumbijský útočník nosí rovnaké kopačky ako Rooney, čím sa okamžite vyvrátila ďalšia fáma o možnostiach nepovolenej výstroji hráča Fulhamu.

Zranenie elitného útočníka je zlou správou aj pre trénera anglickej reprezentácie Roya Hodgsona. Ten môže len dúfať, že sa Rooney dá dokopy čím skôr, aby bol pripravený nastúpiť na októbrové zápasy kvalifikácie.

**  ZRANENIA WAYNA ROONEYHO**
****
26. júla 2003
Vyvrtnutný členok
Prvé vážnejšie zranenie jeho kariéry. Vtedy ešte hráč Evertonu sa po nevinne vyzerajúcom súboji v dueli s Glasgowom Rangers zranil a prišiel o úvodný duel nového ročníka.

29. marca 2004
Vyvrtnutý členok
Rovnaké zranenie! Nešťastný moment prišiel v zápase s Middlesbrough, následne Anglicko prehralo v priateľskom zápase so Švédskom 0:1. Evertonu chýbal Rooney dva týždne.

24. júna 2004
Zlomená kostička v chodidle
Po tom, čo odkríval zo štvrťfinálového zápasu EURO 2004 proti Portugalsku, mu röntgenové vyšetrenie odhalilo zlomeninu. Na trávniky sa vrátil až v septembri.

29. apríla 2006
Zlomená kostička v chodidle
Šesť týžďnov pred začiatkom majstrovstiev sveta sa mu obnovilo staré zranenie. Šampionát v Nemecku síce stihol, ale bolo na ňom vidno, že je neistý a nehral podľa vlastných predstáv.

12. augusta 2007
Zlomená kostička v chodidle
Tretie rovnaké zranenie v priebehu troch rokov! Tento raz si to „odniesla“ jeho ľavá noha, chýbal šesť týždňov.

Krátko po návrate si zranil členok v tréningu a... Foto: Reuters
Rooney, Manchester United Krátko po návrate si zranil členok v tréningu a vynechal zápas kvalifikácie EURO 2008 proti Chorvátsku.

9. novembra 2007
Vyvrtnutý členok
Krátko po návrate si zranil členok v tréningu a vynechal zápas kvalifikácie EURO 2008 proti Chorvátsku.

11. októbra 2009
Zranenie zadného stehenného svalu
Pri prehre 0:1 v kvalifikácii na pôde Ukrajiny sa zranil a prišiel o ďalší duel s Bieloruskom (3:0).

30. marca 2010
Vyvrtnutý členok
A opäť ten členok! 71 dní pred začiatkom svetového šampionátu v Afrike bol po strete s Mariom Gómezom otrasený, ale na šampionát cestoval. Formu však, aj vinou zranenia, nemal.

Tento raz sa zranil proti Arsenalu a prišiel o... Foto: SITA
Wayne Rooney Tento raz sa zranil proti Arsenalu a prišiel o následný zápas FA Cupu proti Liverpoolu. Manchester prehral 1:2.

20. januára 2012
Zranenie členka a kolena
Tento raz sa zranil proti Arsenalu a prišiel o následný zápas FA Cupu proti Liverpoolu. Manchester prehral 1:2.

25. augusta 2012
Rozseknutá noha
Absencia? Mesiac, možno aj dva.

4 debata chyba