Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gól Ronalda i Messiho, obrovský kiks Valdésa. Barcelona - Real 3:2

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v prvom dueli prestížneho súboja o Španielsky superpohár na Nou Campe nad hráčmi úradujúceho majstra Realu Madrid 3:2 (0:0), hoci v úvodnom tohtosezónnom El Clásicu prehrávali. Odveta je na programe budúcu stredu na Štadióne Santiaga Bernabéua v metropole Španielska.

24.08.2012 01:07
Xavi Foto:
Gólová oslava v podaní kapitána Barcelony Xaviho.
debata

Úvodné minúty duelu sa niesli v opatrnejšom rytme, šance síce boli, ale nie vyložené. Prvé dejstvo ale ukázalo, že diváci sa musia tešiť aj na druhú štyridsaťpäťmi­nútovku. A tak sa aj stalo! Päť gólov je toho jasným dôkazom.

„Biely balet“ poslal v 54. min do vedenia portugalský krídelnik Cristiano Ronaldo nekompromisnou hlavičkou pri bližšej žrdi po rohovom kope Mesuta Özila. Bleskovo však odpovedal po kolmom vysunutí od Javiera Mascherana krížnou strelou Pedro Rodríguez, na ktorého bežecky nestačil Fábio Coentrao.

 

V 69. min Sergio Ramos nedovoleným zákrokom zastavil „zasekávačku“ Andrésa Iniestu a Lionel Messi z 11 m nedal Ikerovi Casillasovi šancu. O poistku sa postaral v 78. min Xavi Hernández, ktorému po skvelej individuálnej akcii prestrčil loptu Iniesta.

Sľubnú pozíciu Barcelony pred druhou časťou tejto konfrontácie však v 85. min zhoršila hrubá chyba brankára Víctora Valdésa, ktorý zazmätkoval pri „malej domov“ Adriana Correiu a ťažil z toho dôrazný Ángel di María.

Barcelona – Real vo videoskratke

Prvé El Clásico v sezóne bolo aj premiérovým duel dvoch trénerov, ktorí rozbúrili hladinu vzájomným incidentom takmer presne pred rokom. Svojský portugalský kormidelník Realu José Mourinho udrel vtedajšieho asistenta hlavného kouča Barcelony do oka. Tito Vilanova v tom čase ešte len pomáhal Pepovi Guardiolovi, ktorý v závere uplynulej sezóny ukončil svoje pôsobenie v katalánskom klube. Tréner Madridčanov sa počas zápasu o Španielsky superpohár 17. augusta 2011 (Barcelona na domácom štadióne Nou Camp zvíťazila takisto 3:2) zapojil do hromadnej šarvátky a fyzicky napadol Vilanovu. Čin zachytili objektívy kamier a Mourinho dostal dvojzápasový dištanc. Protivník si na lavičku Barcelony nemohol sadnúť v jednom stretnutí – na atak reagoval tým, že Portugalčana udrel po temene.

Španielsky superpohár – prvý zápas:

FC Barcelona – Real Madrid 3:2 (0:0)
Góly: 56. Pedro Rodríguez, 69. Messi (z 11 m), 77. Xavi Hernández – 54. Cristiano Ronaldo, 85. Di María, odveta je na programe 29. augusta

Daniel Alves si obhadzuje obrancu Realu Raula...
Podanie rúk v podaní trénerov. Francesc 'Tito'...
+10Cristiano Ronaldo.
debata chyba