Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bitka o Škrtela! Chce ho získať Manchester City aj Machačkala

Jeden z najlepších obrancov anglickej Premier League Martin Škrtel možno bude meniť pôsobisko. O služby 27-ročného rodáka z Ráztočna a momentálne základného člena defenzívy Liverpoolu prejavil podľa denníka Daily Mail záujem majstrovský tím Manchester City.

20.06.2012 15:36 , aktualizované: 21.06.2012 02:36
Martin Škrtel Foto:
Martin Škrtel.
debata (2)

Mužstvu tréner Roberta Manciniho dáva nádej na jeho prestup aj skutočnosť, že Škrtel ešte nepodpísal predĺženie zmluvy s „The Reds“ a takisto fakt, že mužstvo z mesta Beatles nebude hrať v najbližšej sezóne v Lige majstrov.

„Každému je jasné, že ôsme miesto nie je pre nás dobré. Zaslúžili sme si byť vyššie, no stratili sme až príliš veľa bodov v zápasoch, kedy sa tak stať nemalo,“ priznal čerstvý mladoženáč Škrtel.

Okrem ManCity však prejavil o služby opory slovenskej reprezentácie záujem aj ruský klub Anži Machačkala. Tím, podporovaný peniazmi miliardára Sulejmana Kerimova obsadil v poslednom ročníku tamojšej Premier League piate miesto. Do kádra Anži patria aj viacerí známi futbalisti ako Samuel Eto'o či Jurij Žirkov. Klub vedie z pozície trénera holandský odborník Guus Hiddink a funkcionári sa netaja ambíciami získať ruský ligový titul a neskôr triumfovať aj v Lige majstrov.

Bývalý hráč Zenitu Petrohrad Škrtel sám avizoval, že možno zmení pôsobisko. Jeho agent Karol Csontó sa vyjadril, že rokuje s funkcionármi z Anfieldu o novej zmluve. O Škrtela majú záujem viaceré špičkové mužstvá z Anglicka i Španielska.

Možnému prestupu nekompromisného stopéra do Manchestru by mohol napomôcť aj odchod Davida Silvu do Realu Madrid. Prezident španielskeho klubu Florentino Perez totiž ponúkol Citizens za šikovného záložník 55 miliónov libier, čo by vytvorilo dostatočný balík prostriedkov na následný nákup Škrtela, ktorého zvolili fanúšikovia za najlepšieho hráča Liverpoolu v uplynulej sezóne.

2 debata chyba