Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Redknapp a Tottenham sa po štyroch rokoch rozišli

Spojenie Harryho Redknappa s anglickým futbalovým klubom Tottenham Hotspur je minulosťou. Vo štvrtok úspešného trénera uvoľnili z funkcie.

14.06.2012 09:18
Harry Redknapp Foto:
Harry Redknapp.
debata

Nastala tak situácia, akú ešte pred pád mesiacmi málokto predvídal: Redknapp zostal bez práce, hoci bol veľkým favoritom na obsadenie postu trénera anglickej reprezentácie. Tým sa stal Roy Hodgson. Redknapp mal zmluvu s Hotspur do konca nasledujúcej sezóny a žiadal od vedenia víziu dlhodobej spolupráce. Tvrdil, že jeho súčasný status pôsobí na tím destabilizujúco. Nedočkal sa, prezident klubu Daniel Levy bol ochotný predĺžiť kontrakt len na jeden rok. Kompromis sa nekonal a vo štvrtok všetko vyústilo do Redknappovho odvolania.

„Ani mne, ani klubovému predstavenstvu sa toto rozhodnutie neprijímalo ľahko. Harry prišiel do klubu v čase, keď jeho skúsenosti a prístup predstavovali presne to, čo sme potrebovali. V žiadnom prípade nechceme týmto krokom znevažovať excelentnú prácu, ktorú tu Harry odviedol. Klub sa mu chce za ňu poďakovať. Harry u nás bude vždy vítaný,“ uviedol Levy.

Keď v roku 2008 Redknapp prichádzal na White Hart Lane z potápajúceho sa Portsmouthu, „kohúti“ boli na dne tabuľky Premier League. Do tímu priniesol viditeľné oživenie vyjadrené návratom medzi špičku najvyššej domácej súťaže a postupom do štvrťfinále Ligy majstrov 2010/11. V uplynulom ročníku síce Redknapp splnil Levyho cieľ dostať sa medzi štyri najlepšie tímy Premier League, ale triumf Chelsea v Lige majstrov obral Tottenham o účasť v tejto lukratívnej pohárovej súťaži. „Spurs“ sa navyše sami pripravili o vyššiu ako štvrtú ligovú priečku, keď v období od 26. februára do 21. apríla, teda v čase, keď Redknapp koketoval s reprezentačnou lavičkou, vyhrali z deviatich zápasov iba jeden. Faktorom jeho prepustenia mohol byť aj súdny spor ohľadom údajného daňového podvodu ešte z čias pôsobenia v Portsmouthe.

„Je mi ľúto, že odchádzam. Ďakujem hráčom, realizačnému tímu a fanúšikom za úžasnú podporu počas môjho účinkovania,“ reagoval na odvolanie 65-ročný Angličan. Britské médiá aj stávkové kancelárie pasujú za jeho nástupcu Davida Moyesa z Evertonu, o ktorom sa hovorilo aj v čase, keď mal Redknapp blízko k reprezentačnému angažmánu.

debata chyba