Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester zachránil Rooney. A rozhodca, zúria v Chelsea

Bol to výnimočný zápas s nečakanou zápletkou. Jeho ústrednou postavou sa však nestala žiadna z hráčskych či trénerských hviezd. Zažiaril najmä rozhodca.

06.02.2012 15:52
Howard Webb Foto:
Nová posila Manchestru United? Nie, rozhodca Howard Webb.
debata (2)

O súboji medzi futbalistami londýnskej Chelsea a Manchestru United budú fanúšikovia ešte dlho hovoriť. Duel 24. kola Premier League priniesol v nedeľu podvečer nielen parádny futbal, ale aj mnoho prekvapivých či sporných momentov.

Po necelej hodine hry sa zdalo, že o víťazovi emóciami nabitého stretnutia je rozhodnuté. Na vypredanom Stamford Bridge už zneli z úst fanúšikov Chelsea oslavné chorály. Nečudo, veď ich miláčikovia viedli po vlastnom góle Jonnyho Evansa a dvoch presných zásahoch Juana Matu a Davida Luiza už 3:0. Lenže ani tento pohodlný náskok im napokon na víťazstvo nestačil.

Obhajca titulu totiž neuveriteľným spôsobom ožil. Aj keď dôležitú úlohu pri jeho zmŕtvychvstaní zohral muž s píšťaľkou. Arbiter Howard Webb odpískal v prospech hostí dva pokutové kopy, ktoré Wayne Rooney bez problémov premenil. Najmä druhý z nich však vyvolal v radoch Chelsea veľký hnev, keďže Welbeck svojmu pádu po zákroku Ivanoviča poriadne pomohol. „Víťazstvo sme si nechali prekĺznuť pomedzi prsty,“ krútil hlavou tréner André Villas-Boas. „Treba však povedať, že prišlo k niekoľkým zvláštnym rozhodnutiam. Prvá jedenástka bola v poriadku, to pripúšťam. Ale tá druhá? Bola naozaj veľmi nešťastná,“ dodal kriticky na adresu Webba pre SkySports.

Práve osoba 40-ročného rozhodcu vyvoláva medzi anglickými fanúšikmi už dlhšie búrku nevôle. Najmä medzi tými, ktorí nepatria medzi prívržencov Manchestru United. Mnohí z nich sa mu dokonca vyhrážali smrťou. Traduje sa totiž, že práve Webb zakaždým pomáha najúspešnejšiemu klubu v histórii Premier League. Aj preto sa na internete dávnejšie objavili fotografie, na ktorých je rodák z Rotherhamu oblečený do dresu United.

Aj keď by sa mohlo zdať, že s výkonom rozhodcu bude spokojný aspoň Alex Ferguson, na prekvapenie tomu tak nebolo. „Obe jedenástky odpískal oprávnene. Mali sme ale kopať ďalšie dve. Navyše, Cahill mal dostať červenú kartu. Nechcem však viniť hlavného arbitra, skôr som nahnevaný na čiarového,“ uviedol tréner Manchestru.

Podľa jeho portugalského náprotivka sa United senzačne vzchopili. „Pre nich je tento výsledok ako víťazstvo,“ domnieval sa Villas-Boas. Ani s tým však Ferguson nesúhlasil. „Aby som bol úprimný: dva body sme stratili. Boli sme suverénne lepším tímom, s výkonom chlapcov môžem byť úplne spokojný. Nie však s výsledkom,“ vyhlásil Škót napriek tomu, že jeho Manchester mohol odísť z Londýna naprázdno.
United tak dvanásť kôl pred koncom strácajú na City dva body. Navyše, musia sa vysporiadať s omnoho náročnejším žrebom, ako má ich mestský rival.

2 debata chyba