Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šestákov hetrik pokoril Galatasaray

Slovenský futbalista Stanislav Šesták sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo MKE Ankaragücü v nedeľňajšom stretnutí 25. kola I. tureckej ligy nad Galatasarayom Istanbul 3:2, keď zaznamenal všetky tri presné zásahy domáceho tímu.

13.03.2011 16:30 , aktualizované: 19:43
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták v reprezentačnom drese.
debata

Domáci s Galatasaray dvakrát prehrávali, Šesták však vždy dokázal vyrovnať a v 88. min tretím presným zásahom strhol víťazstvo na stranu Ankaragücü, ktoré potvrdilo, že sa mu v tejto sezóne proti istanbulským tímom darí. Šesták má po nedeľňajšom hetriku na svojom konte v najvyššej tureckej súťaži už deväť gólov, ďalší presný zásah pridal v národnom pohári.

Ankaragücü vs Galatasaray

V zostave Ankaragücü nechýbal počas celých 90 minút ani Marek Sapara, Róbert Vittek so Štefanom Seneckým sa na ihrisku neobjavili.

„Proti najtradičnejším a najúspešnejším tureckým mužstvám sa nám skutočne veľmi darí, získali sme s nimi veľa bodov. Je super, že sa dokážeme vyhecovať proti takýmto klubom. Dnes sme najmä v druhom polčase hrali veľmi dobre a napokon bolo na našej strane aj to povestné šťastíčko,“ povedal šťastný Šesták.

V prvom polčase nedeľňajšieho ligového súboja s Galata boli aktívnejší hostia a ujali sa vedenia. „Aj my sme mali nejaké šance, no nedali sme a súper udrel z brejku. Zostali sme potom zamrznutí, pomohla nám prestávka. Po zmene strán sme začali hrať úplne inak. Vysoko sme napádali, získavali sme odrazené lopty a vytvorili sme si tlak. Po chybičke nášho ľavého obrancu sme potom ešte raz inkasovali, ale druhýkrát sme dokázali vyrovnať a napokon sme strelili aj víťazný gól. Na štadióne bola krásna eufória, ja som tuším väčšiu návštevu na našom domácom zápase ešte nevidel,“ dodal.

Výsledky 25. kola:

Ankaragücü – Galatasaray 3:2 (0:1)
Stanislav Šesták a Marek Sapara odohrali celý zápas, Šesták zaznamenal hetrik, Štefan Senecký a Róbert Vittek (všetci Ankaragücü) nenastúpili
Antalyaspor – Genclerbirligi 0:0

debata chyba