Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môže to byť veľmi zaujímavá sezóna, vraví z Glasgowa Weiss

Dvadsaťročný slovenský futbalista Vladimír Weiss, syn trénera slovenských reprezentantov, bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres Glasgow Rangers. Jeho anglický zamestnávateľ Manchester City ho uvoľnil do škótskeho veľkoklubu na hosťovanie. Pravde to potvrdil v telefonickom rozhovore slovenský reprezentant, ktorý už pricestoval do Glasgowa a v piatok ho čaká s novými spoluhráčmi prvý tréning v Ibrox Parku.

20.08.2010 07:13
Vladimír Weiss ml. Foto:
Vladimír Weiss ml.
debata (13)

Niekoľko týždňov vládla okolo vašej osoby neistota, nebolo úplne jasné, kde budete najbližší rok pôsobiť. Ste teraz spokojný?
Áno, som veľmi rád, že sa to takto uzavrelo. Rangers je špičkový klub, teším sa, že si zahrám v jeho drese. Myslím si, že to môže byť pre mňa veľmi zaujímavá sezóna.

Interesovali sa o vás viaceré kluby – v hre bol Stuttgart, ale aj Celtic Glasgow, najväčší konkurent Rangers. Ktorú alternatívu ste vy osobne pokladali za ideálnu?
Podľa mňa je práve hosťovanie v Rangers najlepším riešením z možností, ktoré prichádzali do úvahy. Preto som si ho nakoniec vybral, inak by som sem ani nešiel. Najviac ma lákal fakt, že budem hrať v Lige majstrov. V hre bolo naozaj viacero klubov, ale len Rangers mi dával túto možnosť.

Hovorili ste už s trénerom Walterom Smithom?
Jasné. Najskôr sme sa bavili po telefóne a dnes (štvrtok – pozn. red.) som sa s ním už stretol osobne a chvíľu sme aj spolu hovorili.

Vyjadruje sa, že budete posilou a mali by ste v drese Rangers pravidelne hrávať…
Dúfam, že to tak bude a zahrám si čo najviac.

Poznáte sa aj s niektorými hráčmi osobne?
Osobne ani nie, zopárkrát som sa rozprával s Beattiem, pretože býva kúsok odo mňa v Manchestri. S ostatnými sa budem zoznamovať v najbližších dňoch.

Už viete, kde budete bývať v Glasgowe?
Dnes idem do hotela. Zostanem v ňom možno dva týždne. Potom by som mal už dostať trvalejšie bývanie a udomácniť sa.

Čo ste už v Glasgowe stihli? Absolvovali ste aj úvodnú tlačovku s domácimi médiami?
Tlačovku som ešte nemal. Zatiaľ som absolvoval lekárske testy. V piatok ma čaká prvý tréning. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej.

13 debata chyba