Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tévez sa upísal Manchestru City

Argentínsky futbalista Carlos Tévez v pondelok podpísal zmluvu s Manchestrom City. Útočník, ktorý v uplynulej sezóne hájil farby mestského soka United, sa City zaviazal na päť rokov s platom 150 tisíc libier týždenne, pričom City jeho bývalému klubu zaplatí 25 miliónov.

13.07.2009 15:56 , aktualizované: 21:03
Carlos Tévez Manchester Foto: ,
Carlos Tévez.
debata

Dvadsaťpäťročný Tévez sa predčasne vrátil z dovolenky a v pondelok sa v Manchestri podrobil lekárskej prehliadke a následne podpísal zmluvu. Tréner City Mark Hughes ho chce v stredu vziať na sústredenie do Juhoafrickej republiky.

Agilný útočník pôsobí v Anglicku od roku 2006, keď zamieril z brazílskeho Corinthians do West Hamu. Ďalšie dve sezóny bol na hosťovaní v ManU. V Premier League odohral 90 zápasov a strelil 26 gólov.

Tévez sa stal treťou veľkou posilou City. Do tímu prišiel z Aston Villy za 12 miliónov libier stredopoliar Gareth Barry a za 18 miliónov z Blackburnu útočník Roque Santa Cruz. Vedenie klubu by ešte rado vystužilo obranu. Usiluje sa o Joleona Lescotta z Evertnou, Kola Tourého z Arsenalu či stopéra FC Porto Bruna Alvesa.

debata chyba