Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S futbalistami Wolfsburgu oslavovalo premiérový titul 100 000 fanúšikov

Takmer 100 tisíc fanúšikov oslavovalo do hlbokej noci premiérový titul futbalistov Wolfsburgu v nemeckej bundelsige. Tím, ktorého majiteľom je automobilový koncern Volkswagen, sa stal majstrom krajiny štýlovo vďaka vysokému triumfu 5:1 nad Werderom Brémy.

24.05.2009 12:10
Felix Magath Foto:
Tréner Felix Magath pije majstrovské pivko.
debata

Oslavy sa začali už v šatni po zápase sprchou šampanského pre kouča Felixa Magatha, ktorý napriek titulu odchádza do Schalke. Jeho nástupcom bude Armin Veh, ktorý pred dvoma rokmi doviedol k ligovému triumfu Stuttgart a na jeseň sa postaví na lavičku pri prvej účasti Wolfsburgu v Lige majstrov.

Prísneho kouča Magatha si jeho zverenci „vychut­nali“ ešte raz, tentoraz pre Nemecko bežnejších pivom, po tom čo sa vrátili na ihrisko na prevzatie majstrovskej trofeje. Na slávnostný ceremoniál si hráči vrátane slovenského obrancu Petra Pekaríka museli počkať, keďže organizátori museli dostať späť na tribúny niekoľko stoviek fanúšikov, ktorí prenikli na trávnik.

Tím sa potom v podvečer vydal na triumfálnu prechádzku mestom v bielych kabrioletoch volkswagen. Práve ako sídlo automobilky a jej zamestnancov bol Wolfsburg v roku 1938 založený a niekoľko mesiacov po vojne vznikol aj klub VFL.

Oslavná party pokračovala v centre mesta, kde sa Magath spolu so svojimi hráčmi zapísali do pamätnej zlatej knihy a pred tisíckami fanúšikov znovu zdvihli nad hlavy strieborný tanier pre majstra.

Najväčšie ovácie si okrem trénera vyslúžili kanonieri Edin Džeko a Grafité, ktorí spolu v sezónu nastrieľali 54 gólov, a vytvorili tak nový rekord bundesligy.

debata chyba