Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal som desaťtisíce e-mailov, ale Taylor mi nikdy nepovedal: Prepáč

Pre brazílskeho futbalistu s chorvátskym pasom Eduarda da Silvu sa 23. februára roku 2008 zastavil svet. V zápase jeho Arsenalu s Birminghamom mu Martin Taylor po brutálnom zákroku zlomil nohu v členku, pričom 25-ročnému futbalistovi hrozil koniec kariéry, ba dokonca trvalé následky. Napokon sa nestalo ani jedno a parádny zakončovateľ sa vrátil na trávniky a opäť dáva góly.

18.02.2009 19:28
Eduardo da Silva Foto:
Zranenie Eduarda da Silvu.
debata

Eduardo sa dokonale vrátil v zápase FA Cupu v stretnutí s Watfordom, keď strelil dva góly. Rok po vážnom zranení ho však stále máta osudný stret s Martin Taylorom, po ktorom sa mu robustný obranca (193 cm) do dnešného dňa neospravedlnil.

„Viacero priateľov mi hovorilo, že vraj pre médiá tvrdil, že sme spolu hovorili, no to nie je pravda. Nikdy sme sa nestretli,“ povedal rodák z Rio de Janeiro v rozhovore pre britský denník The Sun a pokračoval: „Počas liečby som dostal viac ako 25-tisíc e-mailov z Chorvátska, Brazílie či Anglicka, v ktorých mi fanúšikovia priali skoré udzravenie, ale od svojho ‚kata‘ som nedostal žiadnu správu. Nikdy.“

Jeden z najlepších strelcov Chorvátska za posledné roky má na Taylora ťažké srdce. Takmer mu ukončil kariéru zákrokom, ktorý bol tak hrôzostrašný, že anglické televízie ho radšej nezaradili medzi opakovačky zo zápasu. Samotný Eduardo si ho nikdy nepozrel.

„Je to už rok, ale pamätám sa na to. Bolo to nečkané. Nevidel som ho, takže som sa nemohol pripraviť. Keď ma zrazu zasiahol, počul som už len praskanie… Už však o tom radšej nechcem hovoriť. Skúsim na to zabudnúť a myslieť na budúcnosť,“ uzavrel v rozhovore Eduardo da Silva.

debata chyba