Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

De la Red má možno problémy so srdcom

Futbalová budúcnosť stredopoliara Realu Madrid Rubena de la Reda je podľa prezidenta "bieleho baletu" Ramona Calderona ohrozená. Španielsky reprezentant skolaboval 30. októbra v stretnutí šestnásťfinále Španielskeho kráľovského pohára proti treťoligovému Realu Union (2:3).

18.11.2008 19:07
Ruben de la Red Foto:
Ruben de la Red (vľavo) v drese španielskej reprezentácie.
debata

Záložník kráľovského veľkoklubu sa zrútil v 13. min duelu, keď opúšťal priestor šestnástky. Na štadióne Gal okamžite zavládlo hrobové ticho. Ošetrovanie 23-ročného hráča trvalo asi dve minúty, potom ho už pri vedomí odniesli na nosidlách, noc však strávil na pozorovaní v nemocnici.

De la Red si podľa vlastných slov na svoj kolaps vôbec nespomína. „Pamätám si okamih tesne predtým a potom som sa prebral až na nosidlách,“ povedal De la Red začiatkom novembra. Podľa prvého muža Realu Calderona je možné, že hráč má problémy so srdcom. „Jeho strata vedomia bola spôsobená srdcovými problémami. Žiaden z doterajších testov však nepreukázal nič abnormálne,“ povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena SER Calderon. Zároveň ubezpečil, že hráč sa na ihrisku neobjaví, pokiaľ mu to doktori nedovolia.

De la Red bol členom španielskeho výberu, ktorý si na tohtoročných majstrovstvách Európy v Rakúsku a Švajčiarsku vybojoval majstrovský titul.

debata chyba