Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal si proti Manchestru United verí

V sobotňajšom šlágri 12. kola Premier League na seba narazia dva tímy "silnej štvorky" - Arsenal Londýn a Manchester United. V drese "červených diablov" sa výbornými výkonmi zatiaľ prezentuje škótsky reprezentant Darren Fletcher, ktorý doposiaľ strelil 3 góly.

07.11.2008 15:48
Aaron Ramsey, Emanuel Eboue Foto:
Šťastní-prešťastní hráči Arsenalu Aaron Ramsey (vľavo) a Emanuel Eboue po triumfe 5:2 v Istanbule.
debata

„Hráči Arsenalu budú o dobrý výsledok v tomto prestížnom dueli bojovať zo všetkých síl,“ nechal sa počuť 24-ročný stredopoliar a dodal: „Po ostatných nepresvedčivých výsledkoch a následnej kritike zo strany médií sa budú chcieť pred domácim publikom predviesť čo najlepšie. Keď hráte v takom veľkom a populárnom klube, musíte byť na kritiku pripravení. Myslím si, že ich to len nabudí k lepšiemu výkonu.“

Minulý týždeň „The Gunners“ najprv remizovali v bláznivom dueli s Tottenhamom (4:4), v ďalšom zápase prehrali na ihrisku nováčika Stoke City (1:2) a v súboji 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov s Fenerbahce Istanbul (0:0) nedokázali streliť gól. Tréner Arséne Wenger už niekoľkokrát zopakoval, že tri body by posilnili psychickú pohodu mladého družstva. K jeho názoru sa pripája aj stredopoliar Arsenalu Cesc Fabregas: „Musíme ísť ďalej“, povedal pre BBC španielsky majster Európy 2008 a pokračoval: „Zápas proti ´červeným diablom´ bude náročný a my to vítame. Dobrí hráči chcú hrať dobrý futbal. Nemôžeme sa vyhovárať a musíme veriť, že proti Manchestru United prelomíme smolu.“

Špecifickú príchuť mohol mať zápas pre obrancu Mikaela Silvestreho, ktorý ešte v minulej sezóne pôsobil na Old Trafforde. Zdá sa však, že zranenie nosa zo spomínaného súboja proti Fenerbahce mu zabráni v štarte v tomto prestížnom stretnutí. Trénerovi Arsénovi Wengerovi bude pre zdravotné problémy proti ManU chýbať aj Emmanuel Adebayor a dlhodobo zranení Tomáš Rosický a Eduardo da Silva. Otázny je aj štart tria Theo Walcott, William Gallas a Bacary Sagna.

„Kanonieri“ pred víkendom zaostávajú za vedúcim duom tabuľky FC Chelsea, FC Liverpool o šesť bodov a situácia im velí proti úradujúcemu šampiónovi zabodovať. „Nebudem vám tvrdiť, že to nie je dôležitý zápas. Je to veľký duel s veľkou váhou pre naše plány. Manchester proti Arsenalu, to je vždy niečo mimoriadne, pre nás je teraz navyše životne dôležité uspieť v konfrontáciách so silnými súpermi. Som presvedčený, že sa nám to podarí,“ dodal Wenger. Manchester je v Premier League na 3. pozícii, má však na svojom konte o jeden zápas menej ako jeho najväčší konkurenti v boji o ligový primát. Alex Ferguson nebude môcť pre zranenie v sobotňajšom zápase počítať s Owenom Hargreavesom.

Výkop stretnutia je naplánovaný na 13.45 h SEČ.

debata chyba