Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek prestúpil do Lille, Csontó: Francúzi dobre vedeli, koho kupujú

Slovenský futbalista Róbert Vittek mení po piatich rokoch dres. Bývalá hviezda 1. FC Norimberg prestúpila do tímu francúzskej ligy OSC Lille. Zmluvu podpísal na štyri roky a odstupné pre jeho doterajšieho zamestnávateľa má hodnotu 4,7 milióna eur.

28.08.2008 18:35
Slovensko - Grécko, Vittek Foto:
Róbert Vittek uniká gréckej obrane.
debata

„Funkcionári Olympique SC Lille videli Vitteka hrať v šiestich zápasoch. Preto veľmi dobre vedeli, koho chcú kúpiť, akého hráča pre svoj klub získajú,“ povedal hráčov zástupca Karol Csontó zo spoločnosti Stars & Friends Slovakia. „Róbert má aj vo Francúzsku povesť veľmi kvalitného útočníka a dobrého strelca, preto sme radi, že sa nám tento prestup vydaril,“ pokračoval Csontó, ktorý verí, že Vittek vo Francúzsku bude ďalej futbalovo rásť.

„Verím, že Vittek vo francúzskej lige, ktorá je určite kvalitnejšia ako nemecká, sa opäť začne baviť futbalom. Som presvedčený, že sa dostane do veľmi dobrej formy a v kvalitnej súťaži sa môže znovu naplno venovať iba futbalu. Nemusí sa už ničím zaťažovať a rozptyľovať. Verím, že sa v Lille vráti do takej fazóny, akú mal v Norimbergu vtedy, keď dal za pol sezóny šestnásť gólov. Robo na to má všetky predpoklady,“ skonštatoval

Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy (nar. 1. 4. 1982) mal s Norimbergom platnú zmluvu až do 30. júna 2010. Najlepší slovenský futbalista za rok 2006 v OSC už úspešne prešiel vstupnou lekárskou prehliadkou, absolvoval hodinovú tlačovú besedu a vo štvrtok večer už aj trénoval s mužstvom. „Tréner Lille Rudi Garcia chce, aby bol Vittek pripravený už na nedeľňajší ligový zápas s Bordeaux. Po ňom sa na chvíľu ešte vráti do Norimbergu a v stredu 3. septembra sa už ako hráč Lille bude hlásiť trénerovi Weissovi na reprezentačnom zraze,“ priblížil Csontó najbližší program slovenského reprezentačného útočníka, ktorý má na konte 52 štartov v A-tíme SR a je autorom 15 gólov.

Francúzsky klub OSC Lille, ktoré vedie z lavičky Rudi Garcia, sa po 7. mieste v uplynulej sezóne nevydaril vstup do aktuálneho ročníka najvyššej súťaže. Po remíze v Nancy prišla domáca prehra s Le Mans 1:3 a ďalší neúspech na pôde Rennes (1:2), čo pre Lille v súčasnosti znamená spolu s FC Nantes „delenú“ predposlednú 19. priečku v tabuľke s jediným bodom (bilancia: 0 – 1 – 2, skóre 2:5).
Róbert Vittek prišiel do Norimbergu pred piatimi rokmi, za tím zo štadióna easyCredit odohral v najvyššej nemeckej súťaži podľa Kickeru 95 stretnutí (26 gólov), v II. bundeslige nastúpil v 29 stretnutiach (10 gólov) a v máji 2007 sa s „Bavormi“ tešil z triumfu v Nemeckom pohári.

debata chyba